Mystery Ranch同好[8]咪幫襯18樓 靜靜地贏得唔得

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
我個個好似改板後 想個舊版係點
https://www.velcro.com/products/industrial-strength/900101__sticky-back-for-auto/
Subxxxxx好似有得買

但佢FAQ咁寫 拆果陣唔知會唔會整爛個背囊
Q. I used an adhesive-backed product and want to now remove it. How do I do that?

A. The best method to remove any of our VELCRO® brand adhesive-backed products is to use a citrus based adhesive remover. Be sure to read the instructions on the adhesive remover carefully.
Thanks 巴打
其實通常badge本身下面果浸野都可以令佢固定到係袋啲molle到
新手無知一問
番工+番學,會帶laptop既話係唔係買urban assault 21最好?
其實係睇你自己budget
想問吓大家點睇3 way briefcase 返工用
見都係講dap同ua比較多
有冇人放2 day s/m size
因為3day而入坑,但買左1dap之後個3day就鋪塵
香港天氣好難日日揹30L有背負大袋出街
有冇巴打知 邊到多啲badge 賣?
唔好話香港隻濕熱,夏天去東京用Asap都想死
最後發現hip monkey先最常用
之前問過18樓 佢話最快一月尾會返貨 搵定地方買啦
有冇人用511/ Maxpedition backpack
好多伙記用511喎
個個巴打都係因為有背負先買Mystery Ranch
如果買urban assault 21不如買第二隻牌子好過
都係嗰句各有各需要,自己開心就 ok
MR 最出名夠係Y字拉錬啦,但無Y字拉錬嘅 scapegoat、streetfigter 等都一樣勁多 fans

urban assault 嚴格來講唔係無背負,只係背負較簡單
唔少比 UA 專業、高階嘅 tactical backpack,例如 FirstSpear ECP、或者大量軍用級品版都有出嘅 A-III pack ,個背負仲簡單過 UA
實用性來講
一般背負系統越複雜個袋嘅剩重亦會越重
如果唔係成日裝重嘢,但就用個背負系統較重嘅袋
本身你袋中物件根本未重到令個背負發揮作用
而個袋本身的重量又加重了你自己負擔
某層面係本末人倒置
當然,我認同好多時唔係只計實用
為了靚仔或心理因素就無得咁計
有時自我感覺良好都好重要

你如果日日帶 laptop , 都叫重重地,UA可應付,
但都建議可以睇下 1day、asap、front
我自己感覺係如果個袋無乜嘢時
舒適感係 UA > 1day等
如果有重嘢
會係 1day等 > UA
最好你自己試下
511 以美國牌子來講真係算抵玩
但佢唔少袋及 pouch 用料唔一定係 cordura
要小心啲睇
唔該哂巴打 好詳細
已有UA18L Front
下隻諗住2day assault
但出街/返工都冇乜野要揹
咁身痕想買袋係唔駛講理性嘅
但你都有 Front 不如直上 3 day
Y拉鍊係出名,但係其實更多係魚雷倉包
因為Y拉鍊始終有容量問題,
最盡就係Overload同wolfhound,
我之前都鐘情Y拉鍊,但之後發現MR唔一定要買Y拉鍊(DATL,Shooter)最緊要係自己鐘意

啱用咪慢慢升級囉

Btw一入包坑深似海
自己身材唔係大隻,2day已經係極限
買左front之後有d後悔,入面又長又窄既水袋位真係無乜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞