[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (95) - 3rd Concert La Rough

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
係gmarket落左單
CDs+puzzle
又見到極多啤粒燒腦FF
話同之前啲cb有關聯今次頭果3首新歌字頭調轉就變RIP
利申最鍾意聽故仔
又有FF 話 Umpah Umpah 歌詞其實係講緊有人遇溺...

경고하는데 조심해야 돼 깊을지도 몰라
早就警告過你要小心了 不知道有多深
여럿 봤는데 못 나오던데 왜? 나도 몰라
看到好多人出來了 我也不知道為什麼
내게 묻지 마 얼마나 깊은지 내 눈은 못 보니까
不要問我有多深 因為我看不見
허우적대는 저 다른 애들과 넌 다르길 바라
希望你和那些垂死掙扎的孩子有些不一樣

막 답답하고 숨이 막히고 내게 빠진 거 맞지?
才剛悶得喘不過氣來 就掉到我這裡了對吧?
너무 겁먹지 마 난 바로 너야 넌
不需要太害怕 我就是你啊你
숨만 쉬어도 내 짝이 될 테니까
只要呼吸 就能成為我的另一伴

막 정신없고 숨이 막히고 내게 빠진 거 맞지?
才毫無頭緒 喘不過氣來 就掉到我這裡了對吧?
너무 겁먹지 마 난 항상 너야 넌
不需要太害怕 我就是你啊你
숨만 쉬어도 곧 떠오를 테니까 (널 테니까)
只要呼吸 就會馬上升起 (因為是你)

又真係幾似...
最鐘意呢d細思極恐
韓國第一恐怖女團
又幾似喎
本身首歌都係用游水做比喻沉迷佢地 只要一轉個語氣就成件事唔同晒
好可愛咁講你浸親同好恐怖咁講
毛管棟
https://youtu.be/sSzETjmcVDI
今年呢盒SG 都算係幾正常....
至少係用到先呀...
個Teaser

好靚
主打真係psycho
張卡通teaser好寒...佢地打開窗笑果d樣
係.. 越睇越驚
新娘look 靚到癲
想問張卡通Teaser 係我眼殘定點 我淨係搵到四個人...
仲有歡啲旁白好正
我諗果對腳就係第5個
孫承歡講英文真係好好聽呀...
Velvet風好期待
我覺得第5個似係屋仔隻熊手 

Day 1無RR... 今次一次過出返晒...
我都覺得係
or 有一個係鬼.. 白色新娘嗰張teaser得歡唔係著白色。。
因為今次都係殺人concept
但係歡好似喺屋入面 金髮嗰個
其實已經無分red同Velvet 風好耐啦...
唔好俾 teaser 呃到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞