[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (95) - 3rd Concert La Rough

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
too long no read
too long無時間read
高質
打到呢到竟然就嚟爆字數 下半部要落機先出到
有人睇我咁多口水廢up嘅話好多謝你地 不過tldr都唔緊要 只係想做個紀錄

咁有心機寫支持
點解你可以記到咁多嘢 ?
厲害
睇黎日場唔去唔得了
去啦
不了,影又無得影,飛又要抽
跟住拜間媽 feel到氣氛開始高漲 仲要接多首神曲RR 開始聲沙 之後仲接Power Up主打3連 真係high爆

之後終於都開始第一次開場白.. 都過咗成粒鐘 開始9up話頭先發夢 啱啱唔係佢地嚟..

去到Umpah Umpah 第一次聽live嘅歌 副歌嗌Umpah Umpah喊到口乾 好正 之後竟然有我TRS隻碟入面第二中意嗰隻歌mojito 完全估唔到 不過佢地掛住掉波冇乜點唱 可能睇唔到歌詞係咁.. 有巴打報料Hot Joy直接遞個波俾個鬼佬.. 去到Carpool 係Hot Joy ig story劇透咗會有嘅歌 睇住佢地玩得好開心 變咗全場大合唱 臨尾個副歌到有個一字排開tun車嘅動作 好qq

最後一條片 又係睇佢地玩得好開心 之後就有愛歌Butterflies (車厘媽唔中意) 呢首編舞真係好靚 都係第一次聽live 跟住就應該係冇人唔中意嘅You Better Know 全場企起晒 氣氛應該去到最高點 第三首聽得返嘅Red Room歌 之後接Hit that drum 都估唔到會有呢首 應該都係因為要再炒場 啲人的確越嚟越high.. 最後Zimzalabim 真係真高潮 副歌嗰度盡顯控場威力 全場紅晒 一齊唸咒 真係成個邪教咁..

之後嗌encore又係唱歌時間 兩日都有唱 學咗少少韓文有啲信心 但成日有人望過嚟.. 之後就嗌레드 同 벨벳 兩日都嗌벨벳 真係冇聲咁滯..

終於出返嚟啦 又係唱估唔到嘅歌 Time to Love 呢首的確好聽 之後佢叫我地再唱多次嗰陣 第二日企S4 去到嗰陣已經推到好前 唔知係咪我錯覺 竟然見到歡同我對望睇住我唱.. 唔肯定佢係咪focus緊我 不過我當係架啦 諗返都好痴線.. 真最後一首 竟然唔係好正嘅Ladies Night.. 首尾呼應Somethin' Kinda Crazy.. 唔知好笑定好喊 不過算啦 未聽過live 之後就真係完啦...

整體應該三次con入面最高汁 成個編排好正 con concept真係120分 可能因為上年Red Mare真係差啲 得動物同鬼屋part最正 但今次係全場都正到爆 第一節開頭已經狂唱 中間啲過場BGM真係好有feel 係咁喺度諗講野未呀 連唱咁多首唔攰架咩??? 台中間個圓形升降台都好好 用咗幾次 上到去仲識轉 幾過癮 我企S4有啲位佢地行埋嚟都幾近 但最近都係上年玩車仔 歡喺正我前面停低 喊死
副台又上咗幾次 基本上好似每個區都有幾次近睇嘅機會 都okay 個場坐得多人 但睇落又唔算大 我覺得係細場先可以坐位都睇得清 但個場音響同個mon又虧虧地 cut shot嗰個又cut到9唔搭8 個場地理位置又棘 下年都係第二個場啦.. 今次咁正 有台場嘅話一定再去 澳門場嘅話就平啲 港場就瞓啦

多謝咁無聊睇我廢up嘅人
睇咗兩日wor
okay la 睇返發覺自己寫野都幾差
去 去完再買blu-ray
額總有冇飛
沖兄
無得去睇有文字轉播都好
沖兄
無得去睇有文字轉播都好

下次一齊去
如果調轉就好
8月個次我有去到fm
fm無咁多stage好唔夠皮
但fm好就好在全場都一定係啤粒
我就係驚開con 先留返啲銀彈忍痛冇去5周年fm
fm互動多啲少啲stage嘅 但韓文未學成 怕冇咩癮
睇完con,想歌遙大戰
仲快過日場
好彩換唔到咋, 換左包你影唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞