[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (95) - 3rd Concert La Rough

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
light me up 啲高音真係好癲
後遺症爆晒炸 依家一聽佢地啲歌就諗返起
今晚又唔使瞓..

https://youtu.be/8k9p64vdp7E
會唔會咁無人性聽日過越南呢
係聽日過

去t2影完 返t1 囉
趕唔切啊嘛,影第二團算
7點幾
Lm
好芯
新飯岩岩睇完韓場lm
為咗meet甩後遺症 分散下注意力姐..
新飯都咁神心飛去睇
係咪覺得好正
睇過Red Mare嘅表示覺得仲正
I字女團,t字男團都oz wo

搭早機冇野做學人打下感想 個人感受 非常外行 可以tldr

小弟第一日坐A 第二日企S4玩mma 個rundown好似有啲唔對路 但我都唔記得太清楚 唯有用住先

首先萬年開場somethin kinda crazy 唔講啦 但聽到前奏嗰下個心硬係會離一離

第一條vcr 好老實第一日睇真係眼濕濕 完全估唔到佢地可以咁fit呢隻concept (知道fit 但都係好震撼) 睇到佢地著住紅裙嗰到 特別係熊個神情 真係叫咗出聲.. 之後條片臨完嗰到 五個著住紅裙一字排開嗰幕 真係靚到癲癲癲晒 真係差啲喊咗出嚟..

之開菜個開場 已經feel到好tango feel 成件事好高級 後尾突然lalalalala 嚇咗一嚇 但tango版ICC我覺得好正 個副歌啲變調好好聽 越諗越覺得好高級 啤啤真係制霸呢類concept

去到自我介紹 雖然有啲聽唔明 但都係係咁笑 之後首新歌!都係fit今次con嘅style 非常好聽 希望新碟會有 記得後尾熊話係為La Rouge準備嘅歌 但唔知係講呢隻定Uncover 去到菜solo stage..
.. ..
一嚟就坐喺度玩櫈 睇到嗰下真係眼口都擘大晒 完全係形容唔到嘅震驚 唔係啤啤入面最保守嘅咩 真係正到痴線
之後竟然有我愛曲Sassy me 大概記得隻舞好過癮下 去到RBB 第一首唱嘅title 係喺副台到跳 第一日喺正我面前 最重要係 開口嗌咗個배字之後 突然有歡嘅solo dance break 開始翼龍上身 果然係$M dance top 5

再落我記得好似係Hot Joy 嘅solo stage先.. 之後先去片 咁話明係Hot Joy 都有心理準備架啦 點知一嚟就咬住支玫瑰 之後仲坐枱.. 母女line究竟發生咩事

第二條vcr 到熊嘅show time 變西裝嗰下真係好開心 終於有得再睇西裝啤啤 加埋片尾熊一野戴帽嗰下真係型到仆乖
Uncover 呢首歌嘅style真係好啱佢 如果日後solo 相信呢種好藝術嘅style會好啱熊 同泰民師兄係同一個流派 不過條片戴帽 出到嚟竟然冇

去到擔櫈仔 已經feel到係原版Be Natural, Red Room嗰時未飯睇唔到嘅野 竟然有機會俾我睇到 真係喊死 開頭我眼殘加上副歌前冇🐢part嘅關係 我以為係四人版.. 之後先發現🐢都喺到 開心死 想講Be Natural真係fit啤啤fit到漏 睇得返原版live真係有生之年 最重要係我見返嗰陣嘅歡 Feel likes heaven eyes

音樂一變 變咗Automatic 呢首真係日常被遺忘嘅好歌 又係啤啤嘅高級style

去到車厘嘅Dear Diary 大家都應該估到今次con會有 開頭清唱可以聽得出🐢唱歌係好好聽 去到nanana 唔知係咪啤粒怕醜 第一日冇乜聲 第二日就好返好多

應該係由第三條片開始唔知佢做緊啲咩 我估都係逃出咗個夢之類嘅野 突然唱Perfect10 呢首真係估唔到 係好聽但我有啲仲想聽嘅歌 Kingdom come 都係 不過個人中意呢首多過Perfect10 之後萬眾期待Bad Boy 神曲唔多講

之後就係歡嘅solo stage啦 記得唔知邊次live講過 歡最中意light me up 今次竟然真係有得聽live 又彌補咗我聽唔到Last Love live嘅遺憾 個jazz? version好正 好顯到歡嘅唱功 啲高音真係冇得彈.. 臨尾仲將oh boy改成oh girl 啲女飯發晒癲

之後第四條片 突然唱主打串燒 只係播片啤粒都一齊嗌應援 好可愛 有今次冇我又想聽嘅Happiness同PAB

打到呢到竟然就嚟爆字數 下半部要落機先出到
有人睇我咁多口水廢up嘅話好多謝你地 不過tldr都唔緊要 只係想做個紀錄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞