實現每月賺5%,三月份post(續多一次)

859 回覆
29 Like 0 Dislike
認真問 3993有咩睇法

明明有交易 又係壞消息 但不停俾人推低個價 點解會咁

明明有交易 又無壞消息 但不停俾人推低個價 點解會咁
支持樓主分享
順便提多次
係業務上見唔到有轉差既因素
但係係數據上就出現利淡

我都係覺得係市場波幅,而且10.2樓下入既巴打,呢個價防守性幾好,好易到價平手離場

覺得981數會再上反10蚊既巴打,請離場

支持樓主

不過理性討論,981離開左上升通道入左下跌通道唔睇好

呢個係雙峰?
我大學個陣有take 過一個course, 但我發現如果圖係咁準就冇人輸錢
當時問過prof 佢話係,股票市場入面亂撞賺錢個機率可能比有專業知識既人仲高

唔知真定假,或者佢講緊係賭錢個班

圖係解釋歷史為主,而且演繹方式都好多種
對於未來就預測為主,準確度我覺得其實底過40%

圖呢樣野一定要配合市場同行業去睇
而家981既圖係利淡,市場都摸緊頂,但行業前景理想,三個因素,兩跌一升,短期跌,後市升反。

呢個時候如果唔想浪費時間就等平手離場,做唔做到就好睇入市係咩位,入市位就係你既眼光準唔準

我都認同樓主既講法,基本面冇轉差

如果圖表上我自己睇就3月2號,三角形形態確認,短線MACD 利好,絕對可以係一個入市位。
續後3月16號受制0.236 黃金比率,3日都升唔穿$10.6,3月22號再出現裂口,如果補唔番都會對後市利淡,止蝕應設係$9.8,後市有機會見$9.3~$9

睇番週線圖12月出現3白兵,見得到D盤都開始沽貨獲利

大家睇見D number 唔好盲搶盬,比少少思考買賣策略,理性地嚴格執行買賣策略
投資風險自己承擔返好正常姐
大個啦咪咁幼稚啦
開個post分享下仲要包埋你下半世無懮咩

有交易唔代表一家要升,再加上Vol升加陰燭都唔看好

想知個價點解趺,你睇番15年個價同PE,再加上盈利增長倒退同而家PE,就知合理價
反而想知點解業績數據全部正面增長,間大行都可削目標價到7蚊。任佢亂up?
反而想知點解業績數據全部正面增長,間大行都可削目標價到7蚊。任佢亂up?

之前有巴打講過話,19大行唱淡完自己入貨

可以話佢係亂UP,業績數據全部正面增長代表以前種落黎既因,而家收成。

大行報告睇既係前景,但我多數唔理。大時代個陣有大行話港交所可以去到$500

之前有巴打講過話,19大行唱淡完自己入貨

即係大行講野唔洗負責任,唔洗跟事實推測?
希望間19大行坤鳩完人後快d入貨啦
巴打all in 66 好過 就黎5%

66越升越有

我諗目標應該可以去到$48

66現價入唔入得過?

66都差唔多一年高位啦,RSI都顯示緊超買
仲有今年港鐵唔加價,最賺錢地產業務又要等睇美國加息

66 已5%
順便提多次
但係係數據上就出現利淡

我都係覺得係市場波幅,而且10.2樓下入既巴打,呢個價防守性幾好,好易到價平手離場

支持樓主

呢個係雙峰?
我大學個陣有take 過一個course, 但我發現如果圖係咁準就冇人輸錢
當時問過prof 佢話係,股票市場入面亂撞賺錢個機率可能比有專業知識既人仲高

而家981既圖係利淡,市場都摸緊頂,但行業前景理想,三個因素,兩跌一升,短期跌,後市升反。

呢個時候如果唔想浪費時間就等平手離場,做唔做到就好睇入市係咩位,入市位就係你既眼光準唔準

如果圖表上我自己睇就3月2號,三角形形態確認,短線MACD 利好,絕對可以係一個入市位。
續後3月16號受制0.236 黃金比率,3日都升唔穿$10.6,3月22號再出現裂口,如果補唔番都會對後市利淡,止蝕應設係$9.8,後市有機會見$9.3~$9

大家睇見D number 唔好盲搶盬,比少少思考買賣策略,理性地嚴格執行買賣策略

巴打有野想問,你話如果3月22個裂口補唔番會繼續跌,點先算補得番
利申無入依隻先
我入981果日其實個價同而家差唔多,甚至更底,

要講蝕都係隻玖紙可能令大家入高左,不過我有講我只係入左小小。

同埋而家都仲係三月,我講果幾隻都係四月份既部署,只不過我想係三月入小小,費事突然抽升蝕左,當然都要冒風險,因為股價未必到底

順便一提,我完全唔介意你地點講,反正我就連續十二個月達成目標 。闊佬懶理

梗有呢d人,樓主

strong support
樓主992睇好咩位
順便提多次
但係係數據上就出現利淡

支持樓主

呢個係雙峰?

巴打有野想問,你話如果3月22個裂口補唔番會繼續跌,點先算補得番
利申無入依隻先

去番3月21號收市價個位附近,其實3月28號係有試過補,但都補唔番
新手無知一問

用開匯豐買股票
點樣set止蝕價?
981今日入就岩啦
樓主992睇好咩位

【實戰理論】即市策略 候高做淡(沈振盈)(MAR 30)

昨日港股略作反彈,恒指收24392點,上升46點。大市整體反彈的動力仍然不足,但始終是期結前,不能完全作準。今日期指結算日,以近期的部署預計,相信早段市況仍會是偏好格局,但要慎防下午形勢會逆轉。外圍方面,英國正式啟動脫歐機制,歐洲股市表現平穩,英鎊匯價亦企穩1.24水平。美股方面,道指微跌42點,但納指及標普則輕微上升。

筆者的愛股聯想(http://00992.HK),昨日走勢吸引,最高一度升至5.22元水平。此水平乃較大的阻力位,故此,昨日即市也出現回吐。在策略上,貨底繼續持有,低位溝了的低價貨,則可作短炒,食胡為先。

巴打加油

有交易唔代表一家要升,再加上Vol升加陰燭都唔看好

想知個價點解趺,你睇番15年個價同PE,再加上盈利增長倒退同而家PE,就知合理價

我唔用技術分析答你
呢隻股,我ipo揸到上個月中,
以我了解佢既性格,
最少跌返落兩蚊.
樓主992睇好咩位

【實戰理論】即市策略 候高做淡(沈振盈)(MAR 30)

昨日港股略作反彈,恒指收24392點,上升46點。大市整體反彈的動力仍然不足,但始終是期結前,不能完全作準。今日期指結算日,以近期的部署預計,相信早段市況仍會是偏好格局,但要慎防下午形勢會逆轉。外圍方面,英國正式啟動脫歐機制,歐洲股市表現平穩,英鎊匯價亦企穩1.24水平。美股方面,道指微跌42點,但納指及標普則輕微上升。

筆者的愛股聯想(http://00992.HK),昨日走勢吸引,最高一度升至5.22元水平。此水平乃較大的阻力位,故此,昨日即市也出現回吐。在策略上,貨底繼續持有,低位溝了的低價貨,則可作短炒,食胡為先。

巴打加油

支持1040
981果時我都估到樓主會入佢
自己都偷步入左,但同時因為心急左
望到bb升穿中線就盲入,同時其實10,20天都向下,週線更加表示唔入得
最得都要蝕住走
基本面981係無問題,等既可能係新人士對整間公司既貢獻有幾多,等樓主號召下就會入返981
撐1040巴打
981 9.65
有無巴打有留意6886

留意左幾次佢14-15蚊依d位好多時之後都彈番上16.x左右。

其實想搵下股每個月食下波覆
持有1958嘅巴打目標價幾多 參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞