實現每月賺5%,三月份post(續多一次)

859 回覆
29 Like 0 Dislike
支持樓主
可直接無視個啲人
981 $9.63

跌到咁應唔應該溝貨等佢上10 蚊?
定係放起到等4 月

反而想知樓主點睇佢連日嚟係咁跌
支持樓主,希望各位巴打唔好輸打贏要咁冇品

利伸:由開post跟到e家

係啊,其實邊有包贏
好感激樓主d 解釋學到野就真
981 $9.63

定係放起到等4 月

應該睇多陣先

9.62 好似頂住跌唔到落去咁
順便提多次
係業務上見唔到有轉差既因素
但係係數據上就出現利淡

我都係覺得係市場波幅,而且10.2樓下入既巴打,呢個價防守性幾好,好易到價平手離場

覺得981數會再上反10蚊既巴打,請離場

支持樓主

不過理性討論,981離開左上升通道入左下跌通道唔睇好
981 $9.63

定係放起到等4 月

反而想知樓主點睇佢連日嚟係咁跌

其實本身係有個三角型反彈,上反10.5-10.7唔難,我本身預企穩後可以重捨升勢
點知重要關頭有份十九大行報告唱淡,加上股價穿9.9重要關口後急插係正常。
順便提多次
但係係數據上就出現利淡

我都係覺得係市場波幅,而且10.2樓下入既巴打,呢個價防守性幾好,好易到價平手離場

支持樓主

呢個係雙峰?
我大學個陣有take 過一個course, 但我發現如果圖係咁準就冇人輸錢
當時問過prof 佢話係,股票市場入面亂撞賺錢個機率可能比有專業知識既人仲高

唔知真定假,或者佢講緊係賭錢個班
支持樓主實有升有跌。跌咪坐下先
支持樓主實有升有跌。跌咪坐下先

無錯無錯。
順便提多次
但係係數據上就出現利淡

支持樓主

呢個係雙峰?
我大學個陣有take 過一個course, 但我發現如果圖係咁準就冇人輸錢
當時問過prof 佢話係,股票市場入面亂撞賺錢個機率可能比有專業知識既人仲高

圖只係輔助,首先要係基本背景好
981 $9.63

定係放起到等4 月

應該睇多陣先

有D吸引
就算唔預佢上返10.X搏佢上返10蚊都叫有賺
係怕佢繼續跌令到我心理上唔好過
981 $9.63

定係放起到等4 月

應該睇多陣先

有D吸引

其實再跌真係好似話唔埋會咁
981 $9.63

定係放起到等4 月

應該睇多陣先

有D吸引

其實再跌真係好似話唔埋會咁

再觀察下先
巴打點睇992 成日係4.6-5.1 之間徘徊 死死下咁
順便提多次
但係係數據上就出現利淡

支持樓主

呢個係雙峰?

圖係解釋歷史為主,而且演繹方式都好多種
對於未來就預測為主,準確度我覺得其實底過40%

圖呢樣野一定要配合市場同行業去睇
而家981既圖係利淡,市場都摸緊頂,但行業前景理想,三個因素,兩跌一升,短期跌,後市升反。

呢個時候如果唔想浪費時間就等平手離場,做唔做到就好睇入市係咩位,入市位就係你既眼光準唔準
有留意開依個post
其實樓主都分享左自己睇法,每隻股買入價,賣出價。其實都算係咁啦!佢又無逼你買,蝕錢無理由怨人。支持樓主再分享
有留意開依個post
其實樓主都分享左自己睇法,每隻股買入價,賣出價。其實都算係咁啦!佢又無逼你買,蝕錢無理由怨人。支持樓主再分享

睇post學野多 仲未敢落場玩
個市日日升我日日賺
我仲洗番工??

賺快錢死撚開啦
順便提多次
但係係數據上就出現利淡

支持樓主

呢個係雙峰?

而家981既圖係利淡,市場都摸緊頂,但行業前景理想,三個因素,兩跌一升,短期跌,後市升反。

呢個時候如果唔想浪費時間就等平手離場,做唔做到就好睇入市係咩位,入市位就係你既眼光準唔準

明白多少少
咁即係學睇圖唔多唔少都有一定幫助,未必可以完全估到升定跌但可以幫手搵個好既入市位?

例如而家981 咁,如果深信佢會後市升返,又係咪應該而家搵個低d 既點再入市溝貨?
伸手黨,責怪樓主,見一個屌一個
想問981 04年到09 年其間做咩跌到pk?
順便提多次
但係係數據上就出現利淡

支持樓主

呢個係雙峰?

明白多少少
咁即係學睇圖唔多唔少都有一定幫助,未必可以完全估到升定跌但可以幫手搵個好既入市位?

例如而家981 咁,如果深信佢會後市升返,又係咪應該而家搵個低d 既點再入市溝貨?

未開四月post都講下

五窮六絕七翻身,呢個係每個有投資既人都聽過

我自己就想加埋 四兇(險)五窮六絕七翻身,thats why點解我都仲只入左少少貨

如果比着平時,我溝左十世 ,而家都係再睇下啦
睇反場勇士對馬刺先啦
relax 香港人
睇反場勇士對馬刺先啦
relax 香港人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞