如果屋企勁有錢,又可以任揀,你會讀咩學校咩科

269 回覆
3 Like 5 Dislike
所以話有讀書幾重要
上面條友完美示範咩叫財大氣粗無文化

不妨翻睇正反雙方嘅人嘅論點論據再從中判定佢地學歷係咩
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗
goodest logic
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書=港奴
我都r爆頭
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

但求知識點解要跟著個時間表做人?

唔覺好悲哀咩 8點起身 9點上堂 咁

嗯...其實呢 讀大學就自己reg科既
鍾意幾點上堂或者堂都唔上都得
不過係你個腦入面覺得返工返學都一定要早起身咁冇計啦
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

你知唔知自己講緊咩
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

你知唔知自己講緊咩

所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

你唔好柒啦
大學冇呢D時間表嫁
得好少時間有Lecture
你自學完同同學/有質素既學者交流先係重點
你可以有D新既Idea 同D有料既人研究
仲有好多野
你唔好以為好似中學咁啦
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

你知唔知自己講緊咩

真係冇讀過大學
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

你唔好柒啦
大學冇呢D時間表嫁
仲有好多野
你唔好以為好似中學咁啦

重點呀屌,同啲一流學者交流下不知幾正
享受思維衝擊叫做做狗

人地個主題係講真心讀書

係求知識 自願性

呢家你地又話買學位 面子工程

慢慢搬龍門啦

求知識都變成on9,唔識運用咪on9囉
劉鳴喡一定都係on9啦,華人置業成間公司打晒骰都走去讀法律咁辛苦
邊夠你識喎唔讀書揸林寶

佢讀法律唔等於用係商業度喎

佢大可以請班法律精英幫佢解決法律問題

佢讀法律爲興趣姐 你估真係靠法律保家咩

重點係人地去讀
關養家咩事
讀書就係思維訓練,呢樣已經係好處
係有人話讀書係on99
事實係大把有錢人讀書除左實質知識就係為左當中學到嘅soft skills
龍門去左邊

訓練思維好多方法

讀書通常都起碼綁幾年

用幾年時間提早出山點都比讀書有益

依法律為例,唔少有錢佬讀法律就係欣賞legal training帶比佢嘅思維訓練其他學科同地方做唔到
//Lawyers are trained to think totally differently. We are trained to solve problems, analyze situations, see both sides of a story, and make compelling arguments for both. Our research skills are unparalleled. Our public speaking skills are incredible. We think fast on our feet, and we process information even more quickly. Taking a deposition, going to court, giving an opening statement at a trial, and conducting an evidentiary hearing are key skills that can transcend into other business roles.//

有啲野你唔讀過你唔會知in what ways you can benefit therefrom,做人唔好咁武斷
除非你真係讀過名校而又覺得廢嘅咁你絕對可以講下你嘅論點
不然只係9up

巴打 翻譯翻中文俾條撚屌睇啦 驚佢睇唔明

所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

間大學你老豆開?

佢最多比幾個時間你簡上堂

而唔係你簡時間比間學校

屌你可以簡科嫁
咁多科簡到岩時間
你唔上都得嫁

不過同你解釋都係浪費時間
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

間大學你老豆開?

佢最多比幾個時間你簡上堂

而唔係你簡時間比間學校

唔好再柒啦吹水狗 之前又話自己渣bmw m系
呢家又林寶 吹撚夠水未呀柒頭
所以話有讀書幾重要

你鍾意做狗我唔會阻你

讀書=做狗

讀書爲左求知識

你唔好柒啦
大學冇呢D時間表嫁
仲有好多野
你唔好以為好似中學咁啦

重點呀屌,同啲一流學者交流下不知幾正
享受思維衝擊叫做做狗

請一流學者返自己公司當狗咁撚都得啦

駛鬼膠流

見到呢句真係屌你都曬9氣
想讀浸大傳理,但係讀書太廢
如果乜都得,一定係mit, 咩科就econ啦
或者mech engi
本身鍾意econ,但睇big bang theory,好鍾意wolowitz呢個角色,又覺得mech engi好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞