如果屋企勁有錢,又可以任揀,你會讀咩學校咩科

269 回覆
3 Like 5 Dislike
咁有錢仲讀書
咁有錢仲讀書

香港多華人小農心態

賺錢係人生唯一意義咩大佬。
你肯定你有錢就讀到牛劍?
屋企勁有錢仲讀咩書
好鍾意學野
有錢讀成世都制
女拔中
呢個po說明有錢人同窮閪嘅心態上大不同

agger話有錢就唔使讀書嘅人肯定係窮閪真正嘅有錢人擺勁多錢俾仔女讀書

有錢人就明白知識重要
簡單講唔識會計連公司盤數比人做左手腳落左格都唔知
有錢唔洗讀書咁on9嘅野都講得出

一間公司點會靠晒一間會計呀咪撚玩啦

有三四間會計互相監視是常識吧

唔通誠哥又要去讀法律會計?

專業人士用錢就請到嫁啦 唔駛推個仔出去讀嫁

你覺得老闆自己唔識睇自己盤數,你on9嫁?
盲目讀書以為好先係窮人心態

外國幾撚多成功人士都係讀讀下大學跳撚左出黎做生意

人地連張証書都唔撚要呀

讀書唔係絕對
但你唔講Bill Gates每年都會睇幾十本書?
人地跳出黎創業同呢個po堆好食懶飛嘅垃圾係兩回事

人地連張証書都唔撚要呀

讀書唔係絕對

佢哋接受到有錢但係乜嘢都唔識

人地連張証書都唔撚要呀

讀書唔係絕對

佢哋接受到有錢但係乜嘢都唔識

有條on9話有錢佬只靠幾間會計師樓自己唔會再睇一次盤數先笑死
公司帳目盈虧情況都唔知點做老闆
窮撚思維表露無遺
Princeton sociology
如果真係有錢 讀書只係形象工程黎姐
係外國搵間中上學校 囡囡又正嘅黎讀咪得
臨考前搵名師黎個雞精班 夠合格就得啦
讀完再轉校 修多個學位 再修埋個碩士
練好啲英文 就差唔多返香港接管daddy啲生意
想讀language
都係medic
Imperial College London Mechanical engineering
屌 我心願嚟㗎
Imperial College London Mechanical engineering
屌 我心願嚟㗎

應該可以香港學士認真讀,然後去讀Master
屌 我心願嚟㗎

Cambridge mechanical 我都ok
同而家一樣讀engine
因為人生無目標同自己無能力
屌 我心願嚟㗎

應該可以香港學士認真讀,然後去讀Master

應該2nd low 畢業
人地應該唔會要我了
同埋我係想係IC 讀bachelor
好想入UiO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞