如果屋企勁有錢,又可以任揀,你會讀咩學校咩科

269 回覆
3 Like 5 Dislike
Dude or kentucky. 因為出好多籃球名宿!

你係咪想講Duke

Sorry. 打錯左,係Duke。
屋企勁有錢既話我唔會讀書
重讀麥撚 做個廢人日日溝女去玩啦
勁有錢仲讀乜撚姐....
呢個po說明有錢人同窮閪嘅心態上大不同

有錢既話邊個仲諗揀錢途科
我有錢都想去英美讀econ
Dude or kentucky. 因為出好多籃球名宿!

你係咪想講Duke

Sorry. 打錯左,係Duke。

"Where are you from?"
"Dude"
"Um excuse me?"
"Dude"
"Dude i am from Dude University"

香港入到三大嘅應該都會羨慕可以去外國讀書嘅人

Agger
雙碩士學位

Agger

香港鍾意讀經濟,最多去三大讀。去到通常都有機會去英美讀啲唔差嘅大學

Agger

香港鍾意讀經濟,最多去三大讀。去到外國通常都有機會去英美讀啲唔差嘅大學

劉鳴喡讀法律
有錢仔女都多人讀法律,但唔多覺會讀醫

劉鳴喡讀法律

其實有得簡點解會鐘意研究law?
保護自己??

劉鳴喡讀法律

保護自己??

你要明白,窮人思維愛不勞而獲
而有錢人就明白點去運用學識同思維去賺錢
層次唔同
你幾時見有能力賺錢個代有錢人係好食懶飛

劉鳴喡讀法律

保護自己??

你要明白,窮人思維愛不勞而獲
而有錢人就明白點去運用學識同思維去賺錢
層次唔同
你幾時見有能力賺錢個代有錢人係好食懶飛

至於點解揀讀law
The reason is that law founds the rules of any society. In order to play the game well, you have to know well the rules of the game.
叫屋企人開間學校

agger話有錢就唔使讀書嘅人肯定係窮閪真正嘅有錢人擺勁多錢俾仔女讀書

有錢人就明白知識重要
簡單講唔識會計連公司盤數比人做左手腳落左格都唔知
有錢唔洗讀書咁on9嘅野都講得出

agger話有錢就唔使讀書嘅人肯定係窮閪真正嘅有錢人擺勁多錢俾仔女讀書

有錢人就明白知識重要

識大把傻閪當年賣樓送個仔去外國
跟著返到黎搵得果萬零蚊
好多窮人都會借錢讀書
跟著還到30歲 成家住公屋食屎

外國讀雞校就可以收皮

有錢人就明白知識重要

識大把傻閪當年賣樓送個仔去外國
跟著返到黎搵得果萬零蚊
好多窮人都會借錢讀書
跟著還到30歲 成家住公屋食屎

外國讀雞校就可以收皮

香港好多有樓有鋪既有錢人

都係早年游水落黎打工 有幾多大學生發圍?

有錢人覺得讀書無撚用會用咁多錢供仔女去名校讀書?
去公司實習好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞