沈旭暉: 論持久戰:梁文道的盲點,「結局之路」不會由此開始

379 回覆
796 Like 8 Dislike
我睇過呢篇,但冇諗過佢去得咁盡
Lm
廢老當air drop同Telegram都係高科技
行政會議成員、新民黨主席葉劉淑儀今早(8日)於電台節目表示,雖然示威者聲稱無大台,但相信背後有個「隱形、非常精密嘅大佬」,可以善用telegram、連登討論區、AirDrop等渠道,發起連串大型示威。不過被問及誰是「大佬」,她坦言不知道,亦不知政府是否知悉。
褚簡寧轉軚,但始終無沈旭暉個種睇法咁貼地,咁了解背後既原因同諗法
佢私怨撚黎架
佢同林鄭有牙齒印
有冇source?
堅持,永不分割
當局同時也會加速「鬥地主」,以房屋問題轉移視線,加強輸入新移民和內地專才,推廣國民教育、信用評級,施展「暗黑兵法」在民間挑撥矛盾、內鬥,令有心人心灰意冷,放任傳統精英移民離開,期望盡快換血、「留島不留人」,到了「換血」成功,真普選就迎刃而解。

中撚哂
Push
問題係幾多香港人有心理準備連命都唔要?
依個係對家睇死香港人既重點。

成班連登仔閱讀理解係咪肥哂…

MK暉:「有得打,會係持久戰,而且打法同過去大國政治角力唔同」

蓮燈仔:「聞到有贏面教授話好快贏
係,佢係傳統建制派,但都無法忍受送中條例
2019-04-12 www.master-insight.com/特區政府不再聆聽市民的聲音了嗎?/
哦?願聞其詳
好文要推
push
戰術
手足見唔見到窄位塞死曬,跳欄就解決到
絲打小心

https://www.instagram.com/p/B4IauQyoNCC/?igshid=y3y8ut01s07i

警世 咁多個月 手足學識跨欄未 救你一命
https://lih.kg/1678705
班建制撚講到尾就係短視
今次呢場運動 係洗牌效應

神枱跌落嚟又有

本身畀人當地底泥又上返嚟
政府不可能依靠現有警察(即使加上解放軍)恢復秩序,進行有效管治。攬炒是一場懸崖刹車的游戲,大家鬥輸,誰更能承受攬炒的代價誰就會贏。
https://lih.kg/1655605
佢收強國錢
可以寫得d咩嘢好嘢出嚟
佢最鐘意講root cause
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞