(抵制TVB廣告商)(膽小慎入)Bless已發聲明並回應發霉原材料一事

1009 回覆
2503 Like 10 Dislike
好彩未飲過 ...
嘩頂
果汁我一係買Homegrown一係買Shine and Shine
我都想知
唔該哂呀
btw, 下個post你可以話埋比巴絲有咩代替品
依家去759買佢果隻意大利出既果汁係最抵玩
佢橙汁同蘋果汁,菠蘿汁都係100%果汁,做特價時只係$12-13/ 1L, 雖然係concentrate, 但依個價再加埋意大利出產,真係冇得頂。
Bless好似惠康見之前大裝橙汁好似1.5L定2L都賣成$5X, 同隔離florida natural差幾蚊,但人地係美國運過黎,運輸成本都貴過bless
我諗唔會只係係橙汁壓價,其他果汁會用高價(其實係正常價)既生果掛
去阿信屋買$12-13 1/L 意大利出既蘋果汁好過
好多餐廳用A&W
我自己覺得幾好飲 希望冇問題啦

提外話
如果冇記錯
迪士尼樂園賣嘅樽裝冷壓果汁都好似係Bless
各位會員又係時候提出意見啦
樓主小心個人安全啊...依家香港大陸化有d擔心
飲過一次
灰色嘅橙
成千蚊
啲果汁有寶咩
佢啲蘋果汁好甜
但係唔假
所以我先買嚟飲
CLS
Shine and Shine 係零售市場賣得好貴,十幾蚊/ 330ml,日本仲要成$25 HKD/ 330ml,但日本做得好成功
好想買佢地比餐飲業果啲超大枝裝,都夠我飲兩三日
Homegrown係新西蘭野,我諗應該ok

但係依個post話比我聽所有野都唔可以睇表面果一層,入面最低層既內幕可以好癡線,依家唯有相信美國、新西蘭、意大利依啲先進國家既果汁業人士做生意係有良心
哇屌
飲過一鑊
d蟲好新鮮
我睇過佢係寫100% juice from concentrate所以先話抵買,出面好多假果汁落10幾%鮮果汁,之後再加大量糖
喺TVB落廣告就係有咁嘅risk
本來醜聞冇人想知、亦冇人爆料
但公司一落TVB廣告,就會受到注意,醜聞就會被挖出嚟
Pish
A&W真係好好飲,仲有shine and shine,好多唔同生果既汁都有
我都唔明點解佢地唔試下係HKTV Mall賣自已啲果汁,可能餐飲業既利潤已經夠佢地賺
Push

個個橙爛到灰色

又多蟲屍

黑心公司
賣果汁預左係咁
乾淨極有限, 健康係自己呃自己
老實講,某程度真係多謝佢地係TVB落廣告,如果唔係都唔會爆左依單野出黎
我作為果汁愛好者依家密切關注中
+1
lol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞