(抵制TVB廣告商)(膽小慎入)Bless已發聲明並回應發霉原材料一事

1009 回覆
2503 Like 10 Dislike
push
仆你個街我成日飲
大佬呀,你望下啲圖先啦,就算乾淨極有限,都冇可能做到咁呀
我會話佢地做人心態好極有限,做生意完全冇道德,依家完全好似大陸黑心食品事件咁,唔講仲以為個老細係大陸人
公道講啦 呢間野基本上8成果汁都係全部生果整出黎
無溝水
但係品質就
點解咁講呢
因為呢間野 好鐘意將貨就價 邊間生果平 就用邊間
所以點解成撚日唔同味就係咁解
同時都係點解佢咁鐘左溝右溝出混合果汁
因為啲味同比例可以balance下

點解佢啲蘋果汁咁撚甜
係因為佢入既叫富士蘋果 不過大陸出品

橙呢就
買手貪平 買人地啲垃圾橙 賣剩橙 或者霉撚左既
一櫃櫃入特別平

100%真果汁=/=用健康無添加無基因改造既生果

利申:發夢前員工 知道少少野咁
以我所知最小要有一條友接受佢訪問佢先會幫你跟
點解可以有咁大批爛貨⋯⋯佢地存倉生產點做野
入一批貨 得半批做到貨
唔怪得一枝果汁茶要40蚊
想問嬲嬲行動有冇D 乜FB PAGE 去推架?
能否些牙
好撚嘔心
癡撚線
幾時香港野食可以追到大陸
睇黎離要學大陸狗咁去外國買日用品既時間不遠
推!!!垃圾公司
香港人做生意真係幾無良心
記得幾年前睇過大陸一個專訪
又係採訪果汁工廠
佢地就係專揀壞/爛蘋果打果汁,入膠樽批量出售
巴打可唔可以發夢問埋其他果汁公司呀

我想知香港另外幾間大既果汁公司有冇依啲黑幕野
Shine and Shine
A&W
利申:好鍾意飲果汁,之前成日有機會飲專供貨比餐飲業既果汁公司,一直都覺得好多口味又唔錯
仲要有間出名到係日本都有賣,新聞仲要重點講過入地日本部長黎佢地香港廠房視察確保衛生冇問題
但依家睇完個post心諗佢地會唔會都係好似bless咁做場戲比人睇
佢地啲奇異果汁好好飲架,但依家都驚驚地
同埋除左依兩間仲有邊幾間果汁公司呀
好再有係tvb 落廣告 所以無買黎飲 唔係飲到肚屙都唔知乜事
好彩無飲過
多謝手足努力攞料同整合
蘋果汁本身有polyphenol oxidase (即係會enzymatic browning) bless 呢間果汁店睇個樽既label 就推斷到佢用靜水冷壓hpp. 經處理後果啲生果osmosis effect 會上升, 而static repressurization 幫到botrytis cinerea, rhizopus, alternaria, clado 等有neutralization effect, 所以愈容易變色既生果經hpp會愈安全,當中都有幾個synergistic mechanisms.

另外佢應該係用hpp, supplier 應該係avure, 再唔係就 hiperbaric 佢有咁多tropical fruit, 又用pet 做樽,用pulsed light + pef / cp/ plp/ ozone-cp/ sdff 去做冷榨其實無咩可能

利申:喺WHO 瑞士個R&D grant 咗3m 港紙黎研究continuous non thermal technologies on fruits and fruits juice 研究左9個月最後比雀巢買起左我地啲成果同system design,同樣都係3m, 不過佢用歐羅黎買
可唔可以講人話
嘩屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞