(抵制TVB廣告商)(膽小慎入)Bless已發聲明並回應發霉原材料一事

1009 回覆
2503 Like 10 Dislike
哇屌好彩冇飲好撚不安
就算冇喺tvb賣廣告都要罷買啦
up
無做過其他幾間呀 不過我試下講啲野睇你有無用
通常整呢啲果汁都係整定一大堆
可能係100公斤橙汁之類啦
你話當中有無爛左霉左 就好難講 睇啲人夠唔夠細心
但係成品通常都會試下味同PH值 睇下似唔似樣 差唔遠都會收始終生果時令野 唔會100%同一隻味
姐係話 個營業標籤一定係 一定係呃鳩你

本著飲你唔撚死既宗旨咁整出黎

衛生呢味野 大老闆係到一定做到足
無就 基本野囉 唔會過度黑心
有時打打下橙汁 跌左個落地 咪汁番再打過

工場內外多果蠅就多數都有

最後 啲樽呢 我搵緊相
但我肯定唔會乾淨
連登偵探
push
係所有生果加埋嘅約數,所以只係比大眾參考,我總共有28款果汁嘅數據,因為每一種生果,pectin, 酚含量,pH, 糖度等等10幾樣因素都會影響hpp嘅殺菌效果

講返人話,冷壓唔係絕對安全,要喺Used by date 之前飲哂佢,仲要越前越好,如果唔係,唔單止佢有機會變壞,你仲會見到一啲冷壓嘅果汁,會有分層,即係好多沉澱物係底,唔信嘅話你可以去超級市場留意吓

(between, 我敢肯定香港現今冇公司有相關嘅技術去解決呢個咁容易解決嘅問題)
我諗起the last of us
幫推
推 唔止罷買問題
係重大公眾利益問題
有見到沉澱物
咁飲唔飲得?
巴打你講野好撚難明
呢間野係用hiperbaric做冷壓

製造果汁中間完全無任何殺菌程序 製造倉同成品倉係兩個地方
中間運送甚至無用凍車

單單係靠果部乜野HPP機消毒
之後就入凍倉

但係由出貨到送到鋪手上 可能真係會有半個鐘一個鐘係室溫環境
會唔會有菌於交俾你答
我淨係知次次啲客肚痛都會屈個客無盡快飲呀
唔關總倉事 係間鋪儲存有問題之類
痴線
用uv燈+ ozone + pulsed light, 再唔係用白醋,其次就係漂白水,一個禮拜包你乜都冇

香港好多工廠完全冇預防mould 呢個慨念,次次一有mould先黎抺,但係又嫌太污糟所以唔理,搞搞吓越黎越多
其他公司我答你唔知
bless既 你最好掉撚左佢
飲死你都似
屌你老母好撚嘔心
呢間野呢 通常都會掉撚晒佢 啲爛橙
不過就人手分既 有無睇漏眼自己諗

整成果汁果陣又難講有無睇到爛橙啵

不過做既量多 有幾粒出事無事既
係連登推唔夠
廣傳比啲三姑六婆姨媽姑姐
你點影的

爸打你個研究好可能全世界幫到好多人, 減輕好多潛在醫療負擔
我唔知講咩好 淨係想講句 "多謝"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞