(抵制TVB廣告商)(膽小慎入)Bless已發聲明並回應發霉原材料一事

1009 回覆
2503 Like 10 Dislike

一箱橙要霉到點先可以搞到咁呢
大家估下
缺德到呢
初初開業果排真心好飲,試過6支6支咁買(有優惠)但開始轉零售就難飲好多,重話改左新技術榨汁
咁我都算估中左,hiperbaric hpp我都唔陌生了,其實都算共事過幾個項目

至於冷榨果汁,其實係冇大眾一般嘅殺菌程序可言
佢都係用非加熱嘅模式去殺菌,亦即係你講果台機

另外,喺香港要做到全程冷鏈運送係好難,如果你講都有半個鐘至一個鐘喺室溫,對於我來講都係接受範圍,果汁有細菌但係正常,佢係pH 夠低先至抑制到細菌嘅生長

簡單啲咁講,喺香港,我唔係針對任何公司,但真係儘量早啲飲商業化咗嘅冷壓果汁
已經唔關杯葛TBB賣廣告事 係食物安全問題要報食環

最離譜係惡劣嘅食物存放環境同食物材料狀況比人曝光
一間食品公司都可以當無問題
仲可以厚面皮到講每天製造優質的產品
睇報紙有講shine&shine出口日本品質要求好嚴,香港達標都過唔到日本果邊既要求,而日本人對中國或中國香港既野係唔太放心,係日本便利店都會專登針對黎抽驗,我諗應該唔會好似bless咁做得咁撚折墮,仲衰過大陸屎茶
嘩,好彩你地找到證據。推!
所以都係城哥d野算係咁
最早有ozone 機
分層就易搞,但一加野就唔似汁
Ph, brix, 顏色,城哥都算唔太過份
係咪一運到嚟就咁?
屌你老母,仲話諗住買來飲,原來用爛橙整
飲過佢既茶,好似叫蘋果伯爵茶,唔知有冇出事
Push
嘩Diu
啱聽
不過呢間野最恐怖係每個位都無人把關
所有野都求撚奇
啲樽隨時擺左一年先拎出黎 直接入果汁去消毒
無毒都污糟啦
利好消息
點解可以咁霉嘅?
呢批本身係次貨?
屌佢老母,賺到盡
一定係專登賤價同人收左批爛橙黎榨汁,咁咪可以賺多d囉
push
本身運到黎個外表好正常
擺太耐啲霉左既橙同箱就會''林''
之後就會山泥傾瀉

佢地做果汁有時程表
星期一做蘋果
星期二做菠蘿之類啦
橙汁因為一口氣做量大

通常都隔一頭半個禮拜先會再整
用淨又繼續擺
直到用晒

你眼見呢板野隨時用足大半個月
即係plan得好有問題
我見上面啲wtsapp圖 每次起瑪冇咗1/3
揸數條友到底發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞