抑鬱 焦慮 驚恐 你問我答

229 回覆
5 Like 0 Dislike
抑鬱 覺得自己有ptsd...
成日想死 點做...

真係要睇咗醫生先

睇左 好怕自己一個 因為以前發生過太多事 好冇安全感 好多野好驚 一自己一個就崩潰 冇人明白我

我記得我啱啱確診有情緒病嘅時候,我係好怕亦都唔敢承認係真,因為從來都係自己支撐自己,突然之間話有情緒病好似個天冧咗落嚟咁

好想死...

有冇諗過點死?

Prisriq 我好想試下,我食緊remeron,有啲用但唔夠有用,我日日想死
lyrica 我有食緊
血清素係邊一隻?
利申同樓主一樣抑鬱焦慮驚恐+bpd

無得救

Escitalopram 20mg

pristiq 係我覺得最好果隻,醫生話係抑鬱焦慮都有幫助。 血清素就淨係焦慮。

上網買緊$1000 左右90粒. 食到3個月

巴打你睇私家?

私家睇左3個月, 自己上網買藥食左大半年。

睇完你講我上網搵左D資料

咦, 原來個網係一樣

係因為我之前買過, 所以再買會有8折

唔知點解我上唔到你個網, 係咪我問題
我有自殺傾向 唔知有無其他情緒病
男朋友係離地樂觀派
次次我呻咩佢都唔明 一係就講「樂觀啲啦」「唔好諗咁多負面野啦」
所以久而久之我都唔會再同佢呻 寧願自己捱
送大家一首關於depression既歌
如果你想了解下有抑鬱既人既感受 可以聽下
https://youtu.be/mbMdvnXmMNM

聽到最後一句喊左

咦, 原來個網係一樣

我而家都上唔到, 可能要login
一有問題既,時間就會過得好慢
其實一日冇24個鐘你話幾好呢

利申:長期自己一個

係!尤其半夜唔開心時間好似唔識行咁

夜晚既時間最難捱、唔開心既時候又唔知有咩做 最後就係望天花板到天光

我會坐係到拎住電話 聽下歌 係咁喊 嚴重就介手

越聽會越sad,以經唔敢再聽歌
咁又唔好介手
想問下你點發現自己係焦慮
我自己有時都會好緊張
出門口要check好多次熄哂野 鎖好門先走
其實你咪都算係有啲問題?
抑鬱 覺得自己有ptsd...
成日想死 點做...

真係要睇咗醫生先

睇左 好怕自己一個 因為以前發生過太多事 好冇安全感 好多野好驚 一自己一個就崩潰 冇人明白我

我記得我啱啱確診有情緒病嘅時候,我係好怕亦都唔敢承認係真,因為從來都係自己支撐自己,突然之間話有情緒病好似個天冧咗落嚟咁

好想死...

有冇諗過點死?

最緊要快,因為我怕痛

可以吊頸,又可以跳樓,

咦, 原來個網係一樣

巴打你食pristiq會唔會出現便秘同失眠既副作用

咦, 原來個網係一樣

唔會, 但會夜間盜汗, 夜晚訓醒成張床同衫都濕晒。 維持左大半個月左右。

咦, 原來個網係一樣

唔會, 但會夜間盜汗, 夜晚訓醒成張床同衫都濕晒。 維持左大半個月左右。

我發惡夢或者個日唔開心都會
有冇人日日訓好耐,但一啲精神都冇,個頭緊崩緊到啲肉係扯住扯住咁,日日生不如死
有冇人日日訓好耐,但一啲精神都冇,個頭緊崩緊到啲肉係扯住扯住咁,日日生不如死

係咪平時有野驚/好介懷?
原來我想死都冇人關心我
原來我想死都冇人關心我

講下咩原因想死, 實有人關心你
原來我想死都冇人關心我

點解要生存...
原來我想死都冇人關心我

點解要生存...

我焦慮既原因係黎自上司, 佢會令我唔想番工
原來我想死都冇人關心我

點解要生存...

其實上一份工都係個上司令我情緒好差, 好想走上公司大廈天台跳落去
我一路都捱緊, 已經支持唔到
原來我想死都冇人關心我

點解要生存...

其實上一份工都係個上司令我情緒好差, 好想走上公司大廈天台跳落去

我都唔想有抑鬱 我都想快啲好返 點解淨係識叫我好返唔理解下我點解病
原來我想死都冇人關心我

點解要生存...

我都唔想有抑鬱 我都想快啲好返 點解淨係識叫我好返唔理解下我點解病

我咪而家想理解下你既感受, 無事的
原來我想死都冇人關心我

點解要生存...

我咪而家想理解下你既感受, 無事的

點解我最親既人都唔理會 好想跳樓
同你一樣, 都有7-8 年。 近排食左隻藥之後好左好多

咩藥咁好?

prisriq, lyrica 同血清素

我想問下你食既藥係邊到買同份量係點食法

利申: 無睇e生, 但抑鬱焦慮驚恐既病徵都有, 經常有自殺既諗法

我想問下sertraline同bupropion有冇得上網買? 我食過好多隻,得呢兩隻無乜副作用
一有問題既,時間就會過得好慢
其實一日冇24個鐘你話幾好呢

利申:長期自己一個

係!尤其半夜唔開心時間好似唔識行咁

夜晚既時間最難捱、唔開心既時候又唔知有咩做 最後就係望天花板到天光

我會坐係到拎住電話 聽下歌 係咁喊 嚴重就介手

越聽會越sad,以經唔敢再聽歌
咁又唔好介手

我覺得痛楚係一種證明
想問下你點發現自己係焦慮
我自己有時都會好緊張
出門口要check好多次熄哂野 鎖好門先走
其實你咪都算係有啲問題?

我焦慮係醫生發現
主要我係因為驚恐先去睇醫生

原來我想死都冇人關心我

點解要生存...

其實我都唔知,人生明明係應該開心,點解我唔開心仲要生存?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞