[零準備] [live] 挑戰$1500連住宿超窮獨遊韓國7日

695 回覆
395 Like 45 Dislike
絲打我可唔可以好似樓上位巴打咁買你張post card 上色同未上色都得
絲打我可唔可以好似樓上位巴打咁買你張post card 上色同未上色都得

可以呀 不過都要我有時間畫先得呀巴打
☄️
以為1500蚊連埋機票咁勁
不過1500蚊玩7日都已經用好少 去台灣應該都唔得
樓主好野! 咁樣玩真係好正
上年去首爾機票住宿所有野加埋都係用左三千蚊 已經玩得好開心

今日既早餐 係琴日買既2條蕉同早幾日買既餅
睇完先出去

睇完先出去

Today go where ?

連機票2000可以挑戰下既
我張機票600幾
樓主好野! 咁樣玩真係好正
上年去首爾機票住宿所有野加埋都係用左三千蚊 已經玩得好開心

我so far都無一d位係覺得自己好窮好可憐
都係想食就食想玩就玩

睇完先出去

Today go where ?

明洞唱錢 -> 南大門市場 -> 光化門站博物館區 -> 9點約左個host

連機票2000可以挑戰下既
我張機票600幾

如果住平既話都ok 要揾到好平又住得落既好難
雪嶽山好靚
既然都未開得票住
咁我就打埋篇雪嶽山先啦

開始左石澗路段之後 行多大約半個鐘
就會見到呢條好靚好靚嘅吊橋

我覺得佢最靚嘅地方係因為呢度真係好靜
如果唔係喺山上面呢條吊橋一定有好多人係上面影相
同埋呢條吊橋行過去係真係會彈下彈下架

過咗呢條吊橋之後就開始左更加難嘅路段
有部份石級都要用把遮支撐住先可以行到上去

然後又過左半個鐘
終於到飛龍瀑布啦

呢次其實係我人生第一次真正見到瀑布
所以其實好感動
加上山入面嘅環境真係好靜
當日因為落雨 沿路上見到嘅行山人士唔超過10個
一個人企係深山入面望住個瀑布真係會諗好多野

思考完人生之後發現我距離峰頂
只有400米距離
但我記得地圖上面標示過呢一段路係比高級行山人士使用嘅
當時我心諗嚟到呢一度點都要挑戰下
然後我真係好後悔
淋病 心情好差
既然都未開得票住
咁我就打埋篇雪嶽山先啦

然後又過左半個鐘
終於到飛龍瀑布啦

所以其實好感動

只有400米距離
然後我真係好後悔

so beautiful
有機會都想去下
既然都未開得票住
咁我就打埋篇雪嶽山先啦

然後又過左半個鐘
終於到飛龍瀑布啦

所以其實好感動

只有400米距離
然後我真係好後悔

有機會都想去下

要呀 真係好靚
如果唔係路程咁遠 我下次都想再去挑戰下行第條路線
既然都未開得票住
咁我就打埋篇雪嶽山先啦

然後又過左半個鐘
終於到飛龍瀑布啦

所以其實好感動

只有400米距離
然後我真係好後悔

有機會都想去下

要呀 真係好靚

雪嶽山本身夠靚,睇紅葉好正。
可以等紅葉季節去睇,但到時有無得咁窮遊就睇彩數

有機會都想去下

要呀 真係好靚

雪嶽山本身夠靚,睇紅葉好正。
可以等紅葉季節去睇,但到時有無得咁窮遊就睇彩數

係呀 我都有上網見到啲人睇紅葉
如果買到平機票時間又就到都真係會考慮再去
不過唔知紅葉貴會唔會再凍啲呢
俾樓主攪到心郁郁想獨遊泡菜 4月尾完咗final好想去
最後睇完點票 就出咗去明洞唱錢
順便感受下支那人地頭嘅威力
又話抵制既

忍唔住口食左個3000w芝士薯波

之後行去附近免費入場既貨幣博物館
最後睇完點票 就出咗去明洞唱錢
順便感受下支那人地頭嘅威力
又話抵制既

忍唔住口食左個3000w芝士薯波

之後行去附近免費入場既貨幣博物館

錯圖
俾樓主攪到心郁郁想獨遊泡菜 4月尾完咗final好想去

去下啦 5 6月個d應該都會有平機票
貨幣博物館幾有趣
入面有一部測真假錢嘅機器
我喺度諗如果我放左落去佢話係假錢
咁係咪會有差人來拉我

有一個地方係展示各國嘅貨幣

有我國

連廢左嘅津巴布韋幣都有

好似話去到後期 呢張唔知100兆定幾多兆既錢
要350張先換到1美元

Day 4 待續
絲打好叻呀!
行山個度好正我都想去

正評支持
建議樓主可以偷番一兩張黎幫補下個trip
以為你係巴打 估唔到係絲
好犀利呀
雪凶嶽山好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞