[零準備] [live] 挑戰$1500連住宿超窮獨遊韓國7日

695 回覆
395 Like 45 Dislike
終於追到絲打番香港.我15歲個年讀中四都試過自己去左台北七日(我都係絲
個時住朋友屋企.好似連機票都係$2000.番香港個日剩得岩岩好
見證住絲打由頭幾日已經洗左一半錢
但到最後仲有錢而且去到咁多地方真係好勁
Btw如果postcard仲有quota既話我都想要
慳遊都有高汁live post
絲打你會唔會將啲行程整理一次?
我好想參考一下

好 不過要比小小時間我

BETWEEN點解TELEGRAM 咁好用
仲未回完氣
一陣我再update個完整洗費表
同最後個日既行山經歷

Btw postcard我無時間寄
如果香港寄有無人想要

我要

如果我係香港畫 各位巴絲唔介意我可以畫多幾張
難得大家捧場 我畫10張比大家啦
多謝大家

很想要

想要 會唔會太遲?
我好想參考一下

好 不過要比小小時間我

因爲唔洗link電話
有加密,cap圖會比對方知
我好想參考一下

好 不過要比小小時間我

因爲唔洗link電話
有加密,cap圖會比對方知

仲有得回收msg
仲未回完氣
同最後個日既行山經歷

如果香港寄有無人想要

我要啊
等我打埋個行山po先
話說嗰日食完早餐 就同泰仔一齊搭地鐵去道峰山站
有我哋住嘅堂山站 搭過去都要差唔多一個鐘
差唔多去到嘅時候絲打同我講
佢都去緊
於是我地就約咗喺地鐵站等啦

入口

呢個山都幾攰 唔算太習慣行山嘅我
覺得比雪嶽山仲攰

而呢個就係第一個check point 天竺寺
天竺寺應該一間重新修葺過嘅寺廟

喺呢度仲可以望到其中一個山嘅山峰

僧人與貓
然後我地就繼續上山

中途有一段都幾難行仲要用繩拉上去行
好彩有絲打同泰仔喺度睇住我

未上到山頂嘅時候已經差唔多日落啦
由於我要趕飛機 我就係山頂前一個check point停咗落嚟
呢度風景其實都幾靚
不過有少少大霧
始終硬係都係肉眼睇落去靚過相機影出嚟
唔知另一位絲打有冇影到啲咩靚相

之後我哋就落返山 落去既時候已經日落啦

本身仲想同絲打去弘大食個燒肉
不過已經唔夠時間我唯有即刻返去屋企
拎行李去機場

我去緊地鐵站既時候影到我地既目標-北漢山
天氣真係有啲大霧 肉眼睇真係好靚
既然都未開得票住
咁我就打埋篇雪嶽山先啦

開始左石澗路段之後 行多大約半個鐘
就會見到呢條好靚好靚嘅吊橋

我覺得佢最靚嘅地方係因為呢度真係好靜
如果唔係喺山上面呢條吊橋一定有好多人係上面影相
同埋呢條吊橋行過去係真係會彈下彈下架

過咗呢條吊橋之後就開始左更加難嘅路段
有部份石級都要用把遮支撐住先可以行到上去

然後又過左半個鐘
終於到飛龍瀑布啦

呢次其實係我人生第一次真正見到瀑布
所以其實好感動
加上山入面嘅環境真係好靜
當日因為落雨 沿路上見到嘅行山人士唔超過10個
一個人企係深山入面望住個瀑布真係會諗好多野

思考完人生之後發現我距離峰頂
只有400米距離
但我記得地圖上面標示過呢一段路係比高級行山人士使用嘅
當時我心諗嚟到呢一度點都要挑戰下
然後我真係好後悔

so beautiful
有機會都想去下

要呀 真係好靚
如果唔係路程咁遠 我下次都想再去挑戰下行第條路線

後悔d 咩

成個公國入面都係我最愛既光頭樹 )私心迫大家睇

其實係落左葉既樹

其中一個我地經過既寺 不過我地無入去睇

上公園之前有個小空地 係俾人露營用

行山最期待既就係見到自己離目標越來越近 0.7km

好天一定仲靚
cx 6月中機票要成2千5
係香港行得多 都想係韓國行返次山
仲未回完氣
同最後個日既行山經歷

如果香港寄有無人想要

我要

多謝大家

很想要

我都想要
仲未回完氣
同最後個日既行山經歷

如果香港寄有無人想要

我要

多謝大家

很想要

我都想要

想要
絲打我係第一個問你攞咖唔好唔記得我
仲未回完氣
同最後個日既行山經歷

如果香港寄有無人想要

我要

多謝大家

很想要

我都想要

想要

想要
Hello 咁多位!
我無唔記得你地呀

我開左張google form
因為唔想你地公開留哂tg係度

https://goo.gl/forms/rUlKrV5ig85YYXqk1

想要postcard就去填啦
Hello 咁多位!
我無唔記得你地呀

https://goo.gl/forms/rUlKrV5ig85YYXqk1

已填!!!
感謝大大!!!
Hello 咁多位!
我無唔記得你地呀

已填
填左,希望我有份
填緊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞