[零準備] [live] 挑戰$1500連住宿超窮獨遊韓國7日

695 回覆
395 Like 45 Dislike
開頭覺得樓主係玩野 浪費左個trip
睇完之後心服口服
不過我聽之前去韓國exchange既朋友講 韓國人會覺得一個人食飯好奇怪 佢話成日比人眼望望咁 我之前都去過台中獨遊 本身住hostel諗住會識到人 點知冇乜人又撞唔啱時間碰面
lm支持
我都想要postcard呀依家先睇到個post會唔會太遲
我都想要postcard
樓主你著幾多件衫?夜晚好似得6,7度
聽日就出發去韓國
聽日就出發去韓國

我上個月去完, 嗰度所謂6、7度同香港10度差不多
識韓文真好, 我上次去完全同當地人溝通唔到
絲打你還好嗎
我啱啱同女友返到香港
唔見左件行李

今日既早餐 係琴日買既2條蕉同早幾日買既餅
睇完先出去

話說早幾日住我對面床個onni都比咗同你一樣嘅餅我
搞到我都想去多次
快d 出行山文
真心佩服絲打
我黎緊都會去韓國
雖然無絲打咁誇
但喺唔打算購物同買手信前題下
正常玩正常食
5日trip 都係預1500左右算 (未計機票住宿)
樓主個trip玩得平得黎又充實,估唔到
以為會瘋狂杯面
會唔會去食返個isaac toast 呀
哩樣係我想再去首爾既動力

今日仲有200蚊淨
應該會了下個泰仔surfer食唔食好西
其實未食過Issac toast
有咩味好食?
不過我聽之前去韓國exchange既朋友講 韓國人會覺得一個人食飯好奇怪 佢話成日比人眼望望咁 我之前都去過台中獨遊 本身住hostel諗住會識到人 點知冇乜人又撞唔啱時間碰面

所以通常我都係揀d有獨身男人食飯既24小時餐廳
有地方好多一大班型棍子韓仔韓妹我真係唔夠膽入
Hostel都要撞彩 之前去緬甸
佢地成班鬼仔鬼妹fd哂 我成日一個人坐係角落頭無人理
聽日就出發去韓國

我上個月去完, 嗰度所謂6、7度同香港10度差不多

係! 覺得無香港隻凍咁辛苦
我一件衛衣/冷衫加大嬲
凍d個兩日入面再打底
絲打你還好嗎
我啱啱同女友返到香港
唔見左件行李

咁大獲 咁而家點算 你地搭咩airline?

今日既早餐 係琴日買既2條蕉同早幾日買既餅
睇完先出去

話說早幾日住我對面床個onni都比咗同你一樣嘅餅我

呢隻lotus餅真係好好食
你都係韓國?
快d 出行山文

講起行山文 個泰仔唔知係咪飲得太醉 仲未起身
如果佢再唔起我就唯有自己去啦
但其實本身今日plan去戰爭博物館
睇下一陣咩環境先
Lm支持
絲打你還好嗎
我啱啱同女友返到香港
唔見左件行李

咁大獲 咁而家點算 你地搭咩airline?

Hk express啊
依家等緊回覆

早餐 食飽d 準備去北漢山
再update
Day 6
- 10000w 入tmoney卡 $70
- 3000w 西大門博物館 $21
- 1000w waffle $7
- 2000w 炸年糕加魚糕 $14
- 5000w 芒果乳酪沙冰 $35
- 6000w 大醬湯set $42

= $208

成功帶住200蚊進入day 7
好唔捨得呀
絲打好勁 享受最後一日啦
樓上有位絲打話一齊行山
而家約左係個地鐵站等
好amazing 咁遠都可以見到連登絲打

預計行到最遲6點半就要返host屋企拎袋走喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞