[零準備] [live] 挑戰$1500連住宿超窮獨遊韓國7日

695 回覆
395 Like 45 Dislike
早晨咁多位
琴晚有個好消息唔記得講呀
個host肯收留多我一晚
不過今晚會有另一個surfer黎join
實在係太好喇

所以我即時送左張postcard比佢
呢張本身諗住寄比自己的

今日是博物館日 整野出發先
早晨咁多位
實在係太好喇

呢張本身諗住寄比自己的

早晨
但其實你都幾晏先岀門口,成12點半,撞正lunch peak hour
好靚方便嘅可唔可以賣埋比我
絲打你好夜訓呀
你真係窮遊得黎都好令人羨慕既旅程
個host真心好

係呀 好好彩遇到好人
我慣左夜鬼
英國撚表示無試過窮遊
就算住hostel都係因為得自己一個去玩

我一開頭都係由住hostel開始
之後比d free soul travellers影響左
就開始愈玩愈癲
絲打好勁 我都想試下但唔敢

唔識外語驚溝通唔到比人食左都唔知咩事好羨慕畫畫咁靚 有一技之長賺下旅費

其實都賺唔到d咩
同埋我覺得有時旅行唔識講中下伏都係樂趣黎既

Postcard我睇下畫到幾多 再覆各位巴絲打
樓主加油
之前試過連機票千幾蚊窮遊seoul 3日, 你仲要7日

其實去到後期都開始覺得自己d景點唔太吸引 希望大家唔好介意
早晨咁多位
實在係太好喇

呢張本身諗住寄比自己的

早晨
但其實你都幾晏先岀門口,成12點半,撞正lunch peak hour

唔想去旅行都好似返工返學咁辛苦

Between 琴晚同host傾計既時候見到sbs新聞都有播朗豪坊單野

仲傾左好多韓國同香港 出街 屋企 同人溝通 同結婚文化大不同 有機會可以分享下
好勁阿妳
加油阿

依家係西大門刑務所博物館
估計會喺度逗留兩至三個鐘
係一個非常非常非常有意思嘅博物館
保留左日治時期真實嘅刑務所外觀
痴線d postcard畫到咁靚既
個邊凍唔凍呀絲打 要唔要著羽絨 我都過幾日去

Between 琴晚同host傾計既時候見到sbs新聞都有播朗豪坊單野

仲傾左好多韓國同香港 出街 屋企 同人溝通 同結婚文化大不同 有機會可以分享下

有興趣 分享下
痴線d postcard畫到咁靚既

多謝 過獎了
個邊凍唔凍呀絲打 要唔要著羽絨 我都過幾日去

唔洗 個host話春天已經來了對於韓國人黎講

有興趣 分享下

今晚返到去慢慢打

而家係三清洞咖啡街食緊小食 魚糕真係好正
lm

搵左間cafe落腳 睇下書畫下野
望住三清洞咖啡街街景
好寫意

帶唔夠卡 所以應該得2張可以比到巴絲們咋
Update下琴日用過既錢
今晚又唔洗比住宿
睇黎last晚有機會食好西

Day 5
- 2000w 蜂蜜茶 $14
- 1000w 甜米露 $7
- 3000w 炒年糕 $21
- 5000w Vanilla Latte $35
- 3500w 炸醬面 $24

=$397
正 自己從來都唔係太捨得洗錢 無論自己錢定老豆老母錢 窮遊真係好正
咁睇落幾體驗到當地生活
但係咁少盤川就住勒住又玩得唔夠自在
可能我老喇

記得留$搭車返機場呀絲打
有無睇櫻花?
岩岩去左漢江公園
因為個host屋企就係附近

之後發現原來自己未食晚餐
而家坐低左食野

양화대교

聽住Zion.T首楊花大橋一定好有feel

係! 我都好想試下

행복하자 행복하자
好想買postcard同想知獨遊嘅野 可唔可以加tg?
Tg:hoho825
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞