[零準備] [live] 挑戰$1500連住宿超窮獨遊韓國7日

695 回覆
395 Like 45 Dislike
個host超好仲多左個人一齊玩 爽
好想食大醬湯個set

超好味 如果係香港食勁貴
終於追到LIVE,樓主加油!我都好鐘意韓國呢個地方
黎緊諗住一個人去台灣,但仲係幻想階段

窮遊真係好吸引 如果有機會真係想試打窮遊南美 或者南歐

富遊的話 乜都可以做得到 但窮遊就挑戰性大好多 所以不要幻想了 直接去吧

如果揀要去韓國我都冇問題,因為覺得言語溝通唔到仲大挑戰
希望今年內抽到時間去一次

鐘意挑戰既人係會揀溝通唔到既地方
正 自己從來都唔係太捨得洗錢 無論自己錢定老豆老母錢 窮遊真係好正

我平時係香港就正常生活啦
只係唔明點解去旅行要特別揮霍
窮遊真心正

其實樓上個班話咩窮遊不如留返係香港嘅人
點解去旅行一定要豪洗先
係香港辛辛苦苦做港奴儲儲埋埋
去幾日旅行就一鋪清袋
其實咁樣又好好咩

Btw 有錢人另計

Agger
我情願窮遊3 4次頂富遊一次
Live咗 睇完搞到我都想考完試去個窮獨遊
識韓文啲人嘅態度會好啲?
Btw 有冇韓妹圖

識韓文佢地個反應係
韓妹圖聽日試下影
Yeah,Live左
支持你,我自己主張去旅行就食好啲住好啲,每人唔同,你呢種玩法都好特別
Yeah,Live左
支持你,我自己主張去旅行就食好啲住好啲,每人唔同,你呢種玩法都好特別

兩種方法各有各好玩
只係兩條唔同既路 都一樣開心
岩岩追完post 絲打你真係好勁,搞到我都好想獨遊一次韓國
Yeah,Live左

兩種方法各有各好玩
只係兩條唔同既路 都一樣開心

Btw,絲打早啲訓啦,都夜啦,聽日繼續睇
岩岩追完post 絲打你真係好勁,搞到我都好想獨遊一次韓國

去下啦 獨遊韓國算簡單
住左係韓國都就4年, 要去都去過哂.

不過絲打你真係幾勁, 我有時食野, 10000won以上都照食, 唔想計黎計去
絲打 仲唔訓
你個邊應該都三點啦喎
Update下今日做過既野
因為下面兩位男仕鼻鼾聲此起彼落 未訓得著

極推薦西大門刑務所博物館

這是烈士紀念碑
黎到呢度好眼濕濕

展示左好多以前日軍torture韓國人既手法

其中一間監房叫暗黑房
入面只容得落一個人 而且訓唔直 無陽光
入去體驗左一陣 受不了

唔spoil太多 留返你地自己去
絲打 仲唔訓
你個邊應該都三點啦喎

係呀 但想交多2篇文先
同個泰國surfer協議左12點先出門

不過絲打你真係幾勁, 我有時食野, 10000won以上都照食, 唔想計黎計去

係韓國做野?

係韓國做野?

半工讀啦叫做, 可能仲要捱多3-4年.不過長住真係頂唔住

係韓國做野?

係因為咩原因頂唔住? 物價高?住貴?
再講下之後去既
首爾民俗博物館

係三清洞咖啡街附近
室外場館係仿古建築設計
好多人著韓服影相

係韓國做野?

而家兩個人住, 60萬兩房一廳, 上網電話水電煤都15萬. 食既話一日我諗都要2-3

萬. 六日都唔想出街. 兩個人係屋企你眼望我眼. 有女我又懶得落club yo女,玩又慳

返, 出街買野有時香港款又多又平, 唔急住買不如忍到返香港一炮過買哂.

係韓國做野?

而家兩個人住, 60萬兩房一廳, 上網電話水電煤都15萬. 食既話一日我諗都要2-3

萬. 六日都唔想出街. 兩個人係屋企你眼望我眼. 有女我又懶得落club yo女,玩又慳

返, 出街買野有時香港款又多又平, 唔急住買不如忍到返香港一炮過買哂.

同我個host生活好似 但佢仲要住studio flat only
佢話漢江邊d屋好貴 然後佢打算搬大d
再儲錢買結婚用既樓

男仔買衫應該煩過女
我見女仔去大學附近d商圈就買到又平又靚既衫

係韓國做野?

同我個host生活好似 但佢仲要住studio flat only
再儲錢買結婚用既樓

男仔買衫應該煩過女

漢江邊當然貴啦, 我住D細細區仔咋, 近學校同公司.

我而家直頭衫都懶得買, 出糧叫條女一齊出去幫下眼,岩既就買4-5唔同顏色, 一係

就黑白灰, 咁就著一季.
樓主個trip玩得平得黎又充實,估唔到
以為會瘋狂杯面
會唔會去食返個isaac toast 呀
哩樣係我想再去首爾既動力
live!
絲打好勁同好有勇氣

係韓國做野?

再儲錢買結婚用既樓

男仔買衫應該煩過女

我而家直頭衫都懶得買, 出糧叫條女一齊出去幫下眼,岩既就買4-5唔同顏色, 一係

點解會簡過去做野既?

有另一個泰國couchsurfer黎左
一齊飲啤酒吹水
聽日可能一齊去行山

我都plan左去北漢山

我地聽日去呀 join?

Tg:fakethai 🤞🏽聽日見

係韓國做野?

再儲錢買結婚用既樓

男仔買衫應該煩過女

點解會簡過去做野既?

本身讀緊U, 咁呢邊有機會咪試下, 屋企未去到要靠我. 但係都係做緊廢青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞