白居二(2019)討論

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
你賣返比下手有白居二票既人咪得LAW, 上得樓既,通常去到40幾就買多層私樓又供過架啦
想問下 大家係咪都會申請晒兩張證明書?
因為衣家仲未有心水 係咪兩張申請晒好d?
首次
打錯字
大家鳳德邨點睇?環境會唔會好差?
$250萬, 35X尺
價岩就買,
儘管近期未補價第二市場客源增多,但個別屋苑樓價仍未止跌。將軍澳居屋富康花園4座一個極低層套三房單位,僅以500萬元易手,以實用面積592方呎計,呎價8,446元料為項目近兩年低位。

5M買到三房
睇番你返邊區,250萬買到博康381尺,
210萬買到藍田村
唔好意思 有冇師兄可以答到我 謝謝
無得2張一齊申請哂架, 你睇岩左房委既樓就申請房委果張, 你睇岩左房協既樓就申請房協果張
其實今年銀行放鬆左,始終白居二係恒常化,睇左間30年樓,中銀話可以做9成25年,所以睇岩直接問銀行最好。
可以兩張都申請
我上年去房署申請個購買證個職員同我講無得兩張一齊申請
我去樂富果度但我墳錯左房協果張佢要我即場填返房委果張
如果唔係就要去大坑交表, 我問佢有咩分別佢話:
你睇岩左房委既樓就申請房委果張, 睇岩左房協既樓就申請房協果張
兩張無得一齊申請

上年係咁炸, 唔知今年係唔係改左
下😱我問中銀佢答我over 25年要6成,我星期一再問下先
上年都係可以同時申請房委同房協購買證

上期買家
我頂, 上年我咪比房署個條撚樣昆鳩左?
可能溝通上有誤會

不過房協樓按揭冇房委咁鬆
矛盾緊公屋定居屋,始終差成球野
利申:有個2歲女
琴日問過25年樓齡內做到9成 不過還款期得1x年
你真係成功做到先好講, 唔係啲人信你走去落訂, 到時唔得就害左人
公屋,然後留番一球幫佢買屋租俾人供樓/ 教育基金

錢用得實際最好
睇樓紙係咪一定要簽
我2018
一申請係兩張都有,仲無去過房處,直接寄俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞