白居二(2019)討論

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
19年或以內樓0既未補地價居屋
基本上4大銀行都做到 24~25年
只限P按
但最好都係將樓0 +1年會比較有保障,因為銀行會以你成交日為基準,好容易會由19年樓變做20年

19年樓0以上個按揭年期遞減得好嚴重

利申: 綠表有證,問過哂銀行。 DLLM 未補價居屋好似私樓咁撚貴
如果想足25年換句話說姐係最好簡2001年後既樓?
如果要借高成數按揭~ 係
你借得愈小,年期會相對多啲
有無師兄知唔知出左信未
好的謝謝
琴日打去問過 1823話今個月會寄出 但冇具體時間
姐係冇答過我
好似話月尾
白居二除非住成世,如果唔係真係唔好考慮。
d樓如果補埋地價,貴撚過同區私樓1、2成。
你唔補地價又冇得出租,加按層樓又唔得。
想轉手換樓又淨係可以搵返綠表買家,但你開得高人地又買唔起。
有時見d業主開到咁撚高價,話知你層樓識飛,唔該你睇下你既target買家係咩人。有咁撚多錢洗買你未補價居屋?我抽樓花都平過你啦。
政府黎緊呢十年又加居屋供應,居二盤未來愈黎愈多,d未補價舊居屋比起宜家呢個價,到時仲隨時跌價。
你地呢班開得咁高價既業主,層樓你留返比你個孫啦!
利申:白居二買家睇樓睇到嬲豬,轉戰私樓
我九龍近地鐵既屋苑都有望下 400幾尺未補價賣15xxx一尺都有見過
計過補完價$22xxx尺 同新樓現樓差唔多尺價
9成按都要過到壓力測先得架
想知邊個屋苑
業主試下市場姐
私樓嘅話我會簡康城 好似都幾好
上期平均成交係500萬左右(兩房),
同區私樓冇可能500萬買到兩房
所以話買得就住一世,唔好諗補地價
好想知有無家庭申請已經收到購買證,我排19xx重未收到,剛剛打去白居二熱線轉左1823,嗰職員講到2700個已經派晒咁,好奇怪
我係家庭排千5前都未收到
任何收到確認、DQ、補資料要求都無收過
係呀!乜鳩都無
上面有巴打話1823講月尾會寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞