[嚴重警告] 唔好再用炸彈玩膠

990 回覆
2922 Like 147 Dislike
同意
只會比狗插贓誤傷途人
再入手足數
初心係奪權,放炸彈輸場運動
所有犧牲就會白費

唔好再玩炸彈
721 831 101
721 831 101
我真係好嬲
大家真係唔好再屈菠蘿手足係鬼
嗰兩個人捉咗嘅細路付出唔知幾多年青春幫大家炸狗
你屈人哋係鬼?
畜生都不如
不過大家都要注重安全意識
土炮製作唔穩定
無論真假放咗就唔該企開啲
以免team kill

仲有大家記住67其實無輸
當年整菠蘿嘅
有人攞咗大紫荊勳章
有人做咗立法會主席

相信會整菠蘿嘅手足都唔會畀風向撚帶到
希望咁多位和理非學習警隊
核爆都唔割席
萬一真係傷到無辜人
用返公式字句:不完美可接受要改善等等
其實大家都係見步行步,但係見步行步有個好處,就係令個運動有靈活性

你話香港幾時會有真正民主? 我諗真係要等到中共倒台,先有可能
係咪唔會發生? 依家睇梗係冇咩可能,但將來既野好難講,蘇聯解體都係講緊幾年之內發生既事
但係先決條件係香港人要保持團結同毅力,先會等到呢一日

其實警隊只係一個condom,最重要既問題都係政制問題
黑警咁倡狂係因為個制度縱容佢地,呢個制度唔改變,你殺幾多警都冇用
真正大佬係中共

你講既老解平亂,我個人覺得,中共到依家都冇出老解,係因為根本唔需要
佢已經放左武警入警隊,而且將警隊變左黨衛軍,你覺得黑警同老解既分別真係咁大? 如果佢地批准黑警開實彈殺人,我唔覺得有咩老解做到既野,黑警會做唔到
所以中共係唔會出老解黎比國際社會口實
67其實無輸--> 不如你睇下《消失的檔案》呢套記錄片啦
裡面就係講緊中共點樣係回歸之後破壞曬所有同67 暴亂有關既檔案
將67 暴亂spin 做反英抗暴
幫左派洗白
呢件事根本係老共既一個大污點,人地一直都想將呢段歷史抹走
吹奏67暴動之前,不如好好咁了解下成段歷史係點先啦
唔好一知半解,覺得人地當年好激,就走去學人

"有人攞咗大紫荊勳章 有人做咗立法會主席"--> 咁係因為97回歸佢地先有得翻身,左派係回歸前,從來冇被主流精英社會接納
唔好倒果為因
721 831 101
核彈都唔割

睇黎對方好驚
問題係而家連下一步點行都唔知呢

其實你自己都講左
一日有黑警喺到 佢根本唔需要出解放軍
所以我地先要剷除警隊 睇佢出唔出解放軍
而且你自己都識講係制度縱容(保護)警隊
咁我想問下當我地想改變制度的時候
邊個保護緊制度? 咪就係警隊
制度保護警隊 警隊保護制度
我地要打破呢個局面就要對付其中一邊(制度或警隊)
有咩方法改變制度而警隊又阻止唔到?
我真係諗唔到
我覺得對付警隊係難 但想喺唔對付警隊的情況下改變制度就更加難

黑警同解放軍的分別真係好大
佢地做的事可能冇分別
但係國際社會同外資對於解放軍同黑警的睇法的分別 你估大唔大?
中共出解放軍係有風險 呢d風險係咪佢預計到同承受到?
如果佢預計唔到 承受唔到的時候
會唔會考慮下答應5大訴求盡快平息風波?

我覺得警隊固然係condom
只要對中共有利 佢隨時可以放棄警隊
但佢放棄左警隊 咁邊個保護政權?
出解放軍? 咁又去返上面問的問題
所以我唔認為中共會放棄警隊
公道d講
工聯會放菠蘿所以輸 呢個係大家見到的歷史
但係係咪佢唔放菠蘿就唔會輸?
我唔認為係咁
你覺得當時佢地有咩更好的策略去反抗港英政府?
如果冇的話 可能放菠蘿就係最好的選擇
可能一開始佢地就注定要輸
之前有post講咗對家鬼會扮示威者放真彈
有無人可以出下聲明 講玩真炸彈者
新疆當年咪就係咁樣玩完,比中共吹到佢地係恐怖份子.
[黑色緊急]唔想俾炸彈炸死就同我入嚟
https://lih.kg/1671313

Ching麻煩幫我推post
人命悠關
放狗宿舍門口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞