[嚴重警告] 唔好再用炸彈玩膠

990 回覆
2922 Like 147 Dislike
岩呀
重點係你出火魔我都見到你目標係邊邊
我都叫可以避
燒左民居我都可以睇到之後幫你救呀大佬
但如果你炸彈盒放喺物資站隔離
同普通紙箱一樣
手足好難避架喎
支持玩炸彈嘅不如自己綁返幾個係身玩自殺式襲擊啦
順手綁幾個平民返黎炸佢老母個稀巴爛
咁樣平民就會恐慌迫政府答應我地所有訴求

唔贊成?屌你老母死左膠垃圾三毛割席撚
返屋企唱海闊天空啦,和理非有用廿年前就贏咗
對家開真槍喇我地仲要有底線?
因為偷嘢嘅唔係手足囉on9
push
你係三毛 mon po狗 BLOCKED
Btw邊個識人有玩過嘅幫手傳呢個post出去
以後任何遊行集會我唔要再見倒有紙箱!
一個唔覺意對家放真嘢炸死手足喊都無用
所謂核彈都唔割係比喻黎,係代表去到啲比較激進嘅做法都接受,但都係跟國際嘅水平而言,鬼佬示威都唔會用炸彈啦,第三世界例外
Sorry會傷及無辜嘅更加唔係手足
咁我咪話要用得啱同準
可以同操作係2回事,你有啲野未試過係唔會知(試過咩,唔講)
你擔保唔到總會有一次係炸到手足,而且係一去冇回頭,救唔翻
所以咪要小心用,set 好protocol,例如大大隻字係幾個牌寫住有炸彈,指埋方向,棟係度,360度都睇到,你都唔會過去啦
一早話要list哂呢班吹風極端三毛
俾連仔del acc又好block9佢地都好

再俾佢地帶我我地就好快變恐怖分子
結論:接受唔到用呢種戰爭手段,呢隻唔似激進示威,似係內戰打仗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞