[嚴重警告] 唔好再用炸彈玩膠

990 回覆
2922 Like 147 Dislike
on9元朗係咪又磚啊
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/布莱顿旅馆爆炸案
呢單算唔算?

而且就咁睇下wiki
恐怖活動(英語:terror)是指恐怖份子製造的危害社會穩定、危及平民的生命與財產安全的一切形式的活動,通常表現為針對平民的大規模傷害、襲擊公共運輸工具和綁架等形式,與恐怖活動相關的事件通常稱為「恐怖事件」、「恐怖襲擊」等。是一種較極端的非對稱作戰方式。
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/恐怖活动
針對狗的襲擊真係可以叫做恐怖襲擊?
C
V
岩,唔好比個伏自己踩
推 最驚狼來了咋
手足以為係假彈玩膠
班狗幫大家變真就⋯
我從來未喺連登屌過人
但你真係好撚on9
我都懷疑緊你係咪阿sir驚死

一個行為本身係合理(至少我認為合理)
咁我講的野當然係合理化呢個行為
唔通有個人話自己自衛殺人 你屌柒佢合理化自己殺人呢個行為?
自衛本身就係令殺人呢個行為變得合理
反而你乜柒都唔回應不停屌 屈人3毛5毛警犬
總之同自己唔同意見的人就一定係鬼 一定係帶風向
Push
要推
頂你,睇完何妖想嘔
手足一定一定要同紙箱保持距離。

Popo 死左無所謂,但每一個手足都好重要
真心
如果你唔係3自5毛搞分化的話
我勸你唔好瘋狂屌人屈人
你要明白呢個世界上總有保守同冒險的人
唔係同自己意見唔同的人就係5毛帶風向
我一直都相信如果自己的理據係充份的話
根本唔需要怕5毛帶風向
因為佢唔會帶到風向
如果佢帶到風向
即係我的理據唔夠充份
講我就講完
你唔聽都冇計
幫手推到無人玩蛋魔法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞