[嚴重警告] 唔好再用炸彈玩膠

990 回覆
2922 Like 147 Dislike
Push
佢要營造嘅話,你有冇做都可以屈你
所以問題係在於規管呢類行為,而唔在於唔俾人做,事實上除咗獅鳥,你有方法阻止咩?
反而一早訂好規則嘅話,所有插莊嫁禍嘅行為,都可以即時割蓆

就好似裝修咁,就係因為大家一開始已經訂好四大分類,所以任何唔跟分類嘅裝修行為都可以一口咬定唔係手足所為
咁啲美國人向防暴警開槍又算唔算恐怖襲擊?
如果嗰樣武器只會放喺啲100%唔會傷到平民嘅地方使用,咁點會係無差別攻擊?
佢放喺人群之中梗係無差別啦
咁鐵通都可以係無差別㗎
可唔可以具體d講下應該點做?
講真 持續咁落去佢真係遲早拉到冇人出
如果香港人的底線唔下調
我真係見唔到仲有咩手段可以用
612以黎警暴越來越嚴重
係咪真係要用義士的血肉 前途 心靈黎降低香港人的底線?

我自己的諗法係現時中共治港只可以靠警隊
所以我地應該剷除警隊
可以用溫和手法令佢地唔再維護政權
又或者用激進手法(必要時殺哂3萬隻狗)
咁中共到時只有兩條路行
1.出解放軍平亂
傳聞美國話唔容許解放軍入城
中共咁多年黎都冇出過兵打仗
一直只係玩口水戰
佢係咪確保到外國唔會襯機打佢?
2.答應5大訴求 佢自己喺中國繼續做土皇帝 我地自己自治 主權仍然歸中國
解放軍用黎平息國內的革命之火

老實講 我都唔認為做得到
但呢個係我唯一見到的希望
一係就被動d等運到
咁軍隊係咪又唔用得炸彈?因為無法精準控制?
順帶一提,炸彈有有效範圍,如果個有效範圍裡面,唔會有平民,又點會傷害到佢哋?
唔好俾人混淆視聽,67暴動嗰種係無差別攻擊,係連平民都會成為被攻擊對象,而且佢哋試過燒死電台主播

但係而家個運動試過做呢啲嘢咩?
因為放紙箱可以有效嚇退狗隊進攻,而且成本低下,製作亦簡單
收皮啦呀sir,成日諗住屈人從事違法行為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞