[LiHKG 新post] 強勢股討論區 (5)

1001 回覆
42 Like 1 Dislike
1317 1813

1813喺香港高價買地之後果日跌穿20天線
可惜無勇氣入

ema 無穿
今日似假跌 day low 應該出左
24300 之上繼續睇升市

始終都要等埋啲業績
不過好似你之前咁講 下方未穿未轉勢
巴打400點睇?

睇$11.6 支持位

400有睇開 冇貨
去得返$11.2x我都想諗諗
1293點睇呀巴打
有冇巴打留意200同1128..兩隻賭股都同27一樣5線向上,但連續兩日都有回吐接近10天線,如果再向下10天線附近買入可以嗎?
3311 尋日公佈業績,今日逆市升1%同52週新高,所有線都升緊叫唔叫強勢股?

利申:持有中
1293點睇呀巴打

又一句點睇。。。寫多幾句再問得唔得,你自己睇下先la
有冇巴打留意200同1128..兩隻賭股都同27一樣5線向上,但連續兩日都有回吐接近10天線,如果再向下10天線附近買入可以嗎?

呢兩隻早前比27升得急,當然都回得急
(唔比買入建議)但長遠睇好賭股
1293點睇呀巴打

又一句點睇。。。寫多幾句再問得唔得,你自己睇下先la

跌穿埋20天仲睇汽車股
留名
支持高質post
3311 尋日公佈業績,今日逆市升1%同52週新高,所有線都升緊叫唔叫強勢股?

呢度好多ching都持有緊

唔好意思,可能我問得差,我唔係想問買入建議,純粹想睇下有冇巴打同路
大家覺唔覺依排都冇咩板塊特別強勢,汽車爆破後內房又冇咁突出,其他科技果啲升左又回返,揀股都揀唔落手,係咪個市就見頂啦
好想問冧巴... 但係又好似唔係幾好意思咁
你地會唔會睇陰陽燭?

呢度好多ching都持有緊

我見中晒
1.破52 週新高
2.跑贏大市
3.逆市上升
所以睇下係咪可以叫強勢股,唔駛換馬住

唔好意思,可能我問得差,我唔係想問買入建議,純粹想睇下有冇巴打同路

其實永利條上升軌好明顯,唔跌穿就冇問題

其實永利條上升軌好明顯,唔跌穿就冇問題

Btw.... 我都有永利@14.1
大家覺唔覺依排都冇咩板塊特別強勢,汽車爆破後內房又冇咁突出,其他科技果啲升左又回返,揀股都揀唔落手,係咪個市就見頂啦

想返手玩紙股
天晴巴

想返手玩紙股

好似冇一隻係強勢
中芯穿十蚊
igg今日出業績
坐定定唔亂郁

想返手玩紙股

好似冇一隻係強勢

大部份都回調
e幾日都係追落後
eg d 科技股 電訊股。。
等下啦

想返手玩紙股

好似冇一隻係強勢

大部份都回調
e幾日都係追落後
eg d 科技股 電訊股。。
等下啦

呢幾日睇實d 成交轉倉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞