[LiHKG 新post] 強勢股討論區 (5)

1001 回覆
42 Like 1 Dislike
698逆市連續兩支大陽燭差少少突破 但係冇貨
相反隻1478有貨 今日減咗

698 呢種情況下都係博 有成交應該ok
1478 我都捱緊 應該要減

天晴巴1478均價大概幾錢入
天晴巴853點睇?
$35.6入左1928 巴打們點睇

27/200/1128 應該好跌

*應該好d

我睇賭業股好似好強咁 諗住佢升少少就走
698逆市連續兩支大陽燭差少少突破 但係冇貨
相反隻1478有貨 今日減咗

698 呢種情況下都係博 有成交應該ok
1478 我都捱緊 應該要減

1478今日減咗 希望可以係5.5-5.6補返偷到幾毫
50天線/10週線(學AMD巴打)/38.2%

*應該好d

1928升得好慢 , 幾次去到35.8呢啲位就碌番落黎 , 最怕佢磨磨下磨到去下個月出第一季業績果陣又話差過預期就收得工
完全同意晴巴話入27

*應該好d

1928升得好慢 , 幾次去到35.8呢啲位就碌番落黎 , 最怕佢磨磨下磨到去下個月出第一季業績果陣又話差過預期就收得工
完全同意晴巴話入27

講左有啲後悔入左1928

*應該好d

完全同意晴巴話入27

講講下有啲後悔入左1928

*應該好d

完全同意晴巴話入27

我都有貨
望住銀河由同1928同價升到42係慘啲

*應該好d

完全同意晴巴話入27

我都有貨
望住銀河由同1928同價升到42係慘啲

我望住佢升到35,銀河已經去左37把心一橫沽左佢
36蚊入銀河
用中銀短炒係咪好on9?

*應該好d

完全同意晴巴話入27

樂觀D諗,佢派息豪爽,但呢度係強勢股討論區。唔係收息退休區
個人認為1928派息咁豪係因為金沙已經完成係澳門嘅發展,派息係回水去母公司(las vegas sands)
相反27/200 本身係母公司,27號係澳門、珠海依然有發展進行中,未來有可能進軍日本,要用錢。相對之下發展空間大好多。
巴打點睇285
我見佢突破左全年高位 圖又幾靚
天晴巴853點睇?

呢種走勢如果爆兩枝大陽燭唔怕跟
但係依家唔知佢要橫行幾耐
巴打點睇285

強勢股 有貨咪恭喜
無貨我揾唔到買入位
巴打點睇877
唔係強勢股 但點睇1848

知道唔係就唔好問啦

知道唔係就唔好問啦

好啦 見佢有可能下星期會強勢問問姐
對唔住大佬
天晴巴853點睇?

呢種走勢如果爆兩枝大陽燭唔怕跟
但係依家唔知佢要橫行幾耐

我都睇緊 希望佢快啲爆
巴打點睇877

我都好想知AMD巴打點睇877

知道唔係就唔好問啦

對唔住大佬

升返上黎 要睇下聽日業績如何
冇貨睇算啦 有貨睇破頂囉

知道唔係就唔好問啦

對唔住大佬

我重貨2588 唔明點解冇人識欣賞
巴打點睇877

我都好想知AMD巴打點睇877

下一隻2382

知道唔係就唔好問啦

對唔住大佬

我重貨2588 唔明點解冇人識欣賞

好撚似上次27同1928 咁, 明明1928基本面同估值都低 但完敗左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞