[LiHKG 新post] 強勢股討論區 (5)

1001 回覆
42 Like 1 Dislike
799爆升
175又黎料

好後悔10.x果陣冇入多幾手
425 YH 點睇?
而家等佢超買回落10天入貨?

後悔尋日怕坐過weekend冇入到
819今日公布業績 有貨嘅巴打要睇實
877仲入唔入好,已入一手7.3,家下又跌,想入多少少
799 又黎料

依家最強勢股應該係 799 877 285 內房N隻

688潛左水,希望通道底有多少支持
799 又黎料

依家最強勢股應該係 799 877 285 內房N隻

688潛左水,希望通道底有多少支持

23.7唔可以穿

7.3同現價好近咩原因要加呢?
又開始3%恐慌症

想分注入,想知會唔會太遲?
我睇就仲有得上,真係強勢股
天晴巴 763有無留意同會入?

Quote from 天晴巴打:

買入強勢股的注碼控制:
1.現價買入1注 確認再加
2.等回近10天線出手
分注買入

強烈建議新手及心理質素差嘅巴打重複翻睇天晴巴打嘅文

利申:心理質素差/翻睇過至少4 5次/真係打手
提醒: 飛刀接唔過
6863 -55%
425 YH 點睇?
而家等佢超買回落10天入貨?

後悔尋日怕坐過weekend冇入到

最近既值博位係$30

呢隻野終於冧

今日呢枝大陰燭
應該觀望

今日呢枝大陰燭
應該觀望

明白,再睇定少少先
想問下大家大約止賺幾多就走人?(所有股)
提醒: 飛刀接唔過
6863 -55%

食下花生
個主席之前不斷回購
仲有玩隻911 賺5 千萬
依家唔知想玩咩

今日呢枝大陰燭
應該觀望

明白,再睇定少少先
想問下大家大約止賺幾多就走人?(所有股)

前日撈果注尋日止賺左 等緊再黎
不過下面仲有貨
依家都mon 緊幾隻 不過市況麻麻
3888 1169 3380/1628 425
頭兩隻高位整固
中間兩隻內房
依家都mon 緊幾隻 不過市況麻麻
3888 1169 3380/1628 425
頭兩隻高位整固
中間兩隻內房

天晴巴對內房有咩見解?

個人認為由年頭到依家升左好多,中央又成日出招打壓內地樓市,呢d因素都另到我對內房股有少少戒心
10天線 執左d 1317 番黎
好似有D心急左
估計都係捱下價
好奇一問各位會唔會睇埋成交量/額
淨睇天線冇咩信心
反而睇成交估頂好似有效?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞