[LiHKG 新post] 強勢股討論區 (5)

1001 回覆
42 Like 1 Dislike
425 YH 點睇?
而家等佢超買回落10天入貨?

後悔尋日怕坐過weekend冇入到

最近既值博位係$30

其實唔係好明點得出$30
因為我一向既理解係10天線
係唔係睇上一個浪頂?
425 講果時$26左右
天晴巴係fb 講都係$27左右
10天線 執左d 1317 番黎
好似有D心急左
估計都係捱下價

我均價都6.08
819今日公布業績 有貨嘅巴打要睇實

1317 考驗緊10天線,6.19有貨溝唔溝淡佢好?
依家都mon 緊幾隻 不過市況麻麻
3888 1169 3380/1628 425
頭兩隻高位整固
中間兩隻內房

天晴巴對內房有咩見解?

個人認為由年頭到依家升左好多,中央又成日出招打壓內地樓市,呢d因素都另到我對內房股有少少戒心

其實都係照keep
賺緊兩三成繼續坐上去
當初揀內房股係因為佢見哂底
之前跌到咁低已經反映哂打壓既政策
所以除非係加大調控/見到佢轉勢
否則都係唔使估頂

有d 危險 唔溝得
你要知道唔係隻隻股都成功突破的
依家佢整固完向下插 件事會慢
第一注可能要捱下/走
頭兩隻高位整固
中間兩隻內房

天晴巴對內房有咩見解?

個人認為由年頭到依家升左好多,中央又成日出招打壓內地樓市,呢d因素都另到我對內房股有少少戒心

其實都係照keep
賺緊兩三成繼續坐上去
否則都係唔使估頂

只可以咁講, 小弟十年前已經玩內房, 揸內房係慘過食屎

中央由十年前已經一直打壓內房, 就算業績幾好, 個價幾低都唔會長升長有

而且大陸唔同香港咁, 行高地價政策, 如果你睇好地產不如入香港地產股
425 YH 點睇?
而家等佢超買回落10天入貨?

後悔尋日怕坐過weekend冇入到

最近既值博位係$30

其實唔係好明點得出$30
因為我一向既理解係10天線
係唔係睇上一個浪頂?

大約啦 邊有正確答案
太執著要等一個最好既位 可能會拎唔到貨
e.g. 799

有d 危險 唔溝得
第一注可能要捱下/走

1317 $5.82係今個月升浪嘅50%
最好企穏或反彈先再諗

有d 危險 唔溝得
第一注可能要捱下/走

最好企穏或反彈先再諗

又學到野睇多一兩日再跌就走,仲係5.8樓上就坐下先

有d 危險 唔溝得
第一注可能要捱下/走

最好企穏或反彈先再諗

希望今日可以收返$6上面
我都有一注
四環等唔等埋業績先決定止蝕好?
放埋好消息都炒唔起咁
均價2.89

有d 危險 唔溝得
第一注可能要捱下/走

最好企穏或反彈先再諗

我都有一注

睇黎難啲佢都跌左咁多日,希望跌勢收到就得,巴打咩位入?

有d 危險 唔溝得
第一注可能要捱下/走

最好企穏或反彈先再諗

我都有一注

睇黎難啲佢都跌左咁多日,希望跌勢收到就得,巴打咩位入?

我都有貨 接近頂位入 捱價中
四環等唔等埋業績先決定止蝕好?
放埋好消息都炒唔起咁
均價2.89

藥股炒完十世

今朝先食左隻570
咁講啦 呢幾日市況都唔好
好多股都要捱下價
重倉就減啦
輕倉盡量捱到升市/股份反彈再決定
始終呢d 位放都係賤價 到升市又追唔番
定一個最後止蝕位
頭兩隻高位整固
中間兩隻內房

天晴巴對內房有咩見解?

其實都係照keep
賺緊兩三成繼續坐上去
否則都係唔使估頂

好堅
799就黎10蚊
799真西利
咁講啦 呢幾日市況都唔好
好多股都要捱下價
重倉就減啦
輕倉盡量捱到升市/股份反彈再決定
始終呢d 位放都係賤價 到升市又追唔番
定一個最後止蝕位

呢句真

今日冇咩郁動
入咗注一隻回返10天線嘅股
無貨係手有咩貨好入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞