入黎放低你懶到仆街既習慣

744 回覆
73 Like 3 Dislike
懶到唔飲水
我住村屋最高,試過三次由扶手罅跌落底直接唔要,到下次出門口先執返
床單同睡衣一年先洗一次
平時出街啲衫閑閑地都幾個月先洗一次食完雞煲都要著番兩三日先肯洗
最耐試過兩個禮拜冇洗頭
我住村屋最高,試過三次由扶手罅跌落底直接唔要,到下次出門口先執返

打少咗 鎖匙
我先啦屌
我係屋企飲水 直接成枝離口飲 咁就唔洗洗杯
好撚醒

巴打咁啱我都係
有時一個人係屋企 寧願挨餓都唔會自己煮 餓到頂唔順先會去摷野食or叫外賣
同埋本人極懶洗頭 如果一星期都唔出街可以七日都唔洗頭

呢到好多野我都有做
床頭有埋ipad懶人架 訓喺到睇劇可以睇成日
我先啦屌
好撚醒

巴打咁啱我都係

水都唔撚飲
訓碌架床上層 要訓嗰陣打電話比老母叫佢入嚟幫我熄燈

老母表示 屌你條仆街

我有指棍放係張床
用黎閂燈既

好有趣
因為有鼻敏感 半夜打乞痴d雲吞周圍扔係床 起身都唔執 積埋好耐先扔 有時床無哂紙巾 半夜懶出去拎 就用乾左果面既雲吞抹鼻涕
因為懶唔想煮 夜晚叮麥皮算
床單幾個月先換一次

鼻敏感果到同你一撚樣
可以一日先食一餐
因為落街好煩

超級同意 自己煮都懶
著住條褲打丁,跟住直接訓唔換由佢up住,第2朝就乾,咁算唔算懶
有啲懶到好唔衛生
因為有鼻敏感 半夜打乞痴d雲吞周圍扔係床 起身都唔執 積埋好耐先扔 有時床無哂紙巾 半夜懶出去拎 就用乾左果面既雲吞抹鼻涕
床單幾個月先換一次

鼻敏感嗰到同你一撚樣
訓起床上玩電話,同時手機係起床邊充緊電既
最懶試過24小時剩係食左一餐,沖左次涼,其他時間無咩點離開張床

真係懶到仆街

有年冬天都係咁
放咁多日攤足咁多日
懶到水都唔撚飲
屋企有洗衣機但係會儲埋d衫攞去洗衣店洗
咁就唔駛曬衫
煮麵直接成個煲攞黎食
打死都唔煮飯是常識吧
床單幾個月先換一次

屌 你係咪我嚟
我先啦屌
好撚醒

我都係
特別係英國個時 飲水喉水 可以直接裝落樽
試過懶得落床 逼自己瞓多日
嗰日三餐都冇食到第二日醒先落床
唔洗出街唔沖涼 最高紀錄一個禮拜
如果屋企冇人嘅話
肚餓都唔會煮或者落街買
就係咁平時2點食lunch,拖拖下5點先食
我係屋企食飯 會係d碟呀碗呀上面包層保鮮紙 咁食完拎起佢就得 唔洗洗碗
好撚醒

認真幾撚醒

岩啊 真係幾撚醒
我表哥食完飯 d碗碟就咁放入雪櫃等我姨媽返黎洗
瞓碌架床上層,懶得落去熄燈,用腳禁熄佢
垃圾桶唔爆唔會倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞