入黎放低你懶到仆街既習慣

744 回覆
73 Like 3 Dislike
懶到唔出廳食飯,老母就會拎d飯餸入房放係床隔離

殘廢
太多,懶得打

感受到你既懶
試過小六果陣半個月都唔洗頭 但嗰陣要番學 坐我後面既人應該好慘

原來就係你條仆街
鼻敏感發作,懶攞紙巾fat鼻涕,直接吞咗佢算
1 如果咁岩浪衫既話 為左摺少件衫就直接著個到既衫

2 食薯片唔想隻手污糟 直接拎筷子食

3 有時唔想摺/掛衫 直接塞落衣櫃到
懶得dum垃圾 有時積埋積埋4,5袋一次過dum 最耐果袋次過兩星期 入面仲要裝住平時食淨既野 諗起都臭

隔住mon聞到臭
我先啦屌
我係屋企飲水 直接成枝離口飲 咁就唔洗洗杯
好撚醒

我都係,成個壺隊

懶得沖涼 第朝先沖

ex就係咁,尤其夏天成陣汗味, 晚晚好似同緊個男人訓咁 雖然佢好靚成個明星樣,但最後都係頂唔順佢太懶
瞓碌架床上層,懶得落去熄燈,用腳禁熄佢
垃圾桶唔爆唔會倒

個制遠就仆街

有時懶到燈都唔熄 開住燈瞓

咁光好難訓
放假係屋企可以長期唔落床唔食野 總之唔離開張床
一起身訓係床玩電話,直到急尿先起身順手刷牙,除非屋企有野食,如果唔係全日唔食野等夜間果餐,因為唔想落街買又唔想煮唔想洗。

如果幾日唔出街就幾日都唔洗頭,mask一個月都敷唔到一次,過期掉仲多過用左果啲。

世上另一個我
食薯片鍊碎佢倒落口,懶得洗手

岩呀 洗手果個步驟好煩

有個唔好處就係只可以食袋裝薯片先可以整碎,同埋要好小心慢慢倒,掂到個鼻又要洗面麻撚煩

真係要好小心
同條女扑野懶得帶套

那有_呀
寧願OT都唔想起身走
洗衫自己手洗 懶得開機洗

肯自己洗都唔懶
我先啦屌
我係屋企飲水 直接成枝離口飲 咁就唔洗洗杯
好撚醒

+1 開頭會俾屋企人嘈 而家

我老豆話我豪邁

上格床JJ揮手

巴打
飲哂啲水又唔想出廳飲水
會飲房入面咖啡機啲水
再冇就過媽媽房飲佢啲水
再冇就訓教唔飲

唔飲就無 再無 啦
撩完鼻屎彈落地下 唔洗手

我細個果陣會
用杯飲嘢但從不洗杯
飲完牛奶就飲多幾次水,飲下飲下個杯就當乾淨咗
張床條梯到仲有十幾件衫褲未洗
有幾件係上年or上上年or 上上上年?好似俾啲袋遮住左就當睇唔到
用腳除襪
我係屋企食飯 會係d碟呀碗呀上面包層保鮮紙 咁食完拎起佢就得 唔洗洗碗
好撚醒

學到野

點解唔直接鋪係枱,咁咪連碟都唔洗拎

唔爭氣笑左
飲完野唔想洗杯
放左3日無人掂佢
但真係太懶唔想洗 跟手丟左落垃圾筒
跟住買番隻新杯
但又係唔想洗杯 所以一直都無沖野飲
有次嘔得太辛苦,又懶懶地,擔左張凳仔直接坐起廁所,對住馬桶

我都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞