入黎放低你懶到仆街既習慣

744 回覆
73 Like 3 Dislike
張床單本身甩左忽出黎,四日前甩少少,每晚越甩越多,而家成張甩左,得個邊係zip住,但都懶得鋪返啱
我係屋企食飯 會係d碟呀碗呀上面包層保鮮紙 咁食完拎起佢就得 唔洗洗碗
好撚醒

長知識了
做乜都離唔開張床 要拎下面書枱啲野就用腳卡住床邊倒吊 伸長隻手伸到盡

same 試過幾時伸到差d/抽左少少筋
唔帶袋出街 乜嘢都塞晒入褸袋褲袋

懶得覆msg 甚至懶得禁開黎睇
睇完pop up notification就算
不過要睇得好快
細細個真係懶到唔刷牙去返學連抺面既動作都係屋企人幫我,屙尿唔用紙巾又唔會洗手
而家係屋企屙完都唔洗手 啲鼻涕紙巾夜晚訓覺就咁擲落地下等第二日先執

不嬲啲鼻涕紙巾夜晚訓覺就咁擲落地下/床邊等第二日先執,有咩問題?

我都係擲落地下,但屋企人同男朋友見到會話我好污糟 但瞓上架床又冇垃圾桶喺上面可以點
細細個真係懶到唔刷牙去返學連抺面既動作都係屋企人幫我,屙尿唔用紙巾又唔會洗手
而家係屋企屙完都唔洗手 啲鼻涕紙巾夜晚訓覺就咁擲落地下等第二日先執

不嬲啲鼻涕紙巾夜晚訓覺就咁擲落地下/床邊等第二日先執,有咩問題?

我都係擲落地下,但屋企人同男朋友見到會話我好污糟 但瞓上架床又冇垃圾桶喺上面可以點

綁個膠袋/籃仔係床邊
Whatsapp懶得打完整句子 隔位都唔想
Culaterloveya
食左大家樂->食左大家

綁個膠袋/籃仔係床邊

夜晚瞓瞓下流鼻水仲邊得閒揾番個袋放咗喺邊 有流過鼻水第二朝都唔記得
發覺呢個post既巴打好撚線痴
發覺呢個post既巴打好撚痴線
細個阿媽話
從前有個好懶好懶嘅人
懶到唔想落床 又怕餓死
就掛左一圈水泡餅係條頸
我覺得個idea好正
不過水泡餅就好虐待囉
有次嘔得太辛苦,又懶懶地,擔左張凳仔直接坐起廁所,對住馬桶

試過too

我試過係床都唔想落,拎哂啲紙杯入房,嘔落啲紙杯到,最後先將佢地一次過倒落膠袋dum

試過拎埋d 垃圾膠袋上床,嘔完直接綁埋放床邊,等呀媽掉

屌好臭 一山還有一山高
用保鮮袋入住d碗碟
拎canteen d餐具用完第二日先掉返落去等人洗 自己再拎新
無出街就唔洗沖涼同洗頭最多用濕紙巾抹屎忽
用濕紙巾抹杯/洗面
戴眼罩 唔洗熄燈訓覺
微波爐加水叮蛋 唔洗煮
我係屋企食飯 會係d碟呀碗呀上面包層保鮮紙 咁食完拎起佢就得 唔洗洗碗
好撚醒

唔想企係到刷牙 坐係個馬桶上面刷
發覺呢個post既巴打好撚痴線

睇完覺得自己原來唔懶
我想問床單正常嘅話,係應該幾耐換一次

我自己嘅床單,被套,枕頭套一個星期就洗一次
好撚醒

熱嘢放上保鮮紙會唔會中毒
冬天懶得洗衫 件訓覺衫幾星期先洗一次
刷牙唔用杯 直接係水龍頭漱口 廢事洗杯
底衫最少着7-10日先考慮洗
懶得dum垃圾 有時積埋積埋4,5袋一次過dum 最耐果袋次過兩星期 入面仲要裝住平時食淨既野 諗起都臭

我有時會直接掟落街,我個單位對正中央垃圾房門口
底衫着7-10日先考慮洗
懶到唔想講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞