入黎放低你懶到仆街既習慣

744 回覆
73 Like 3 Dislike
因為有鼻敏感 半夜打乞痴d雲吞周圍扔係床 起身都唔執 積埋好耐先扔 有時床無哂紙巾 半夜懶出去拎 就用乾左果面既雲吞抹鼻涕
因為懶唔想煮 夜晚叮麥皮算
床單幾個月先換一次

鼻敏感果到同你一撚樣

呢d真係麻煩
著住條褲打丁,跟住直接訓唔換由佢up住,第2朝就乾,咁算唔算懶

係好撚懶
有啲懶到好唔衛生

訓起床上玩電話,同時手機係起床邊充緊電既
最懶試過24小時剩係食左一餐,沖左次涼,其他時間無咩點離開張床

真係懶到仆街

有年冬天都係咁
放咁多日攤足咁多日

宅足咁多日
懶到水都唔撚飲
屋企有洗衣機但係會儲埋d衫攞去洗衣店洗
咁就唔駛曬衫
煮麵直接成個煲攞黎食
打死都唔煮飯是常識吧

打死都唔煮飯
我先啦屌
我係屋企飲水 直接成枝離口飲 咁就唔洗洗杯
好撚醒

我都係
特別係英國個時 飲水喉水 可以直接裝落樽

夠哂方便 直接對個口埋去仲快
試過懶得落床 逼自己瞓多日
嗰日三餐都冇食到第二日醒先落床

餓到傻西瓜咁
唔洗出街唔沖涼 最高紀錄一個禮拜

又一癲ching
如果屋企冇人嘅話
肚餓都唔會煮或者落街買
就係咁平時2點食lunch,拖拖下5點先食

我餓起上黎會癲
我表哥食完飯 d碗碟就咁放入雪櫃等我姨媽返黎洗

我會浸住佢比老母洗
瞓碌架床上層,懶得落去熄燈,用腳禁熄佢
垃圾桶唔爆唔會倒

個制遠就仆街
懶得帶安全套 直接射入條女個閪到

那有_
懶得dum垃圾 有時積埋積埋4,5袋一次過dum 最耐果袋次過兩星期 入面仲要裝住平時食淨既野 諗起都臭
我先啦屌
好撚醒

我都係
特別係英國個時 飲水喉水 可以直接裝落樽

仲要裝落2.5L可樂樽 幾日唔駛添水

重到拎都懶得拎wo
因為有鼻敏感 半夜打乞痴d雲吞周圍扔係床 起身都唔執 積埋好耐先扔 有時床無哂紙巾 半夜懶出去拎 就用乾左果面既雲吞抹鼻涕
床單幾個月先換一次

鼻敏感嗰到同你一撚樣

以前得我咁核突 原來個個都係咁

我而家床頭張紙巾已經用左幾晚了

清會唔會太懶
懶得打飛機

人生無左意義
我先啦屌
好撚醒

我都係,成個壺隊
食完,放啲碗落雪櫃,遲啲再用

懶到仆街之人
床單幾個月先換一次

鼻敏感嗰到同你一撚樣

以前得我咁核突 原來個個都係咁

我而家床頭張紙巾已經用左幾晚了

清會唔會太懶

我都係
冇理由訓訓下落床拎廁紙
利申 訓上格 懶得落樓梯拎廁紙
瞓碌架床上層,懶得落去熄燈,用腳禁熄佢
垃圾桶唔爆唔會倒

個制遠就仆街

有時懶到燈都唔熄 開住燈瞓
睇完覺得自己都唔算太懶
呀媽買左部即刻出滾水既水機,有左部野之後煮面次數大幅減少,整杯面太方便

高科技
食薯片鍊碎佢倒落口,懶得洗手

岩呀 洗手果個步驟好煩

有個唔好處就係只可以食袋裝薯片先可以整碎,同埋要好小心慢慢倒,掂到個鼻又要洗面麻撚煩
同條女扑野懶得帶套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞