【表白】寫一首情詩畀暗戀女仔,點知佢出返條謎題畀我.....

1001 回覆
1763 Like 19 Dislike
Pish
加速
屌又爛尾
加速加速

我又諗返起送生日禮物比個女仔
第一次見佢唔係著校服 岩岩起身就咁白t 短褲 個腦係果刻直係一篇空白成個傻仔咁

咁就十年

青春

睇到聖誕交換禮物果度
我仲記得當年我中左隻幾精緻既杯
第一時間諗住送比佢
佢好唔好意思話太貴重啦
堅持要同我交換禮物
然後比左排三角朱古力我

果個星期果排朱古力好唔捨得食
唔想就咁就無哂

巴打呢章真係勾卜水
加速加速

我又諗返起送生日禮物比個女仔
第一次見佢唔係著校服 岩岩起身就咁白t 短褲 個腦係果刻直係一篇空白成個傻仔咁

咁就十年

青春

睇到聖誕交換禮物果度
我仲記得當年我中左隻幾精緻既杯
第一時間諗住送比佢
佢好唔好意思話太貴重啦
堅持要同我交換禮物
然後比左排三角朱古力我

果個星期果排朱古力好唔捨得食
唔想就咁就無哂

巴打呢章真係勾返哂回憶返黎
仆你個街 唔好sad end得唔得
呀奶你係好人 但我配唔上你

出現了
Pish
Live 快啲
小藍最後識左個高富帥比人中出左 呀奶就走左去自殺
「我自己都覺得好貴......對唔住我搞到你破費。」

「其實都唔係啫。」我再次遞給她說:「我唔會用架啵,擺係度無用。」

「但收咗我會覺得好唔好意思.....嗯......」她痛苦地思考一會後說:「一係你留住先,我遲啲搵到一樣野再同你交換。」

「遲啲?」

「聖誕節嘛。」

「妳想同我交換聖誕禮物呀?」我高興地問。

爽死我,我沒想過可以跟小藍交換聖誕禮物!

「可唔可以呀?」

「可以可以,一言為定!」

「不過下次唔好咁貴重啦,其實......」她舉舉手中的專輯笑說:「我比較鍾意哩份。」

「我下次識做。」我笑說。

「咁我走先啦,爸爸係上面等緊我,拜拜。」

「拜拜。」

心情舒暢了很多。

「喂。」走沒幾步,小藍忽然在背後叫我。

痴線!仲等聖誕?一陣比人溝左就好笑

男主角IQ真係太低

謎底其實唔重要

只要得到條女個心,佢自然就會開估,即使謎底原本對佢不利,但已WFC

比我一定會即時同條女講「我只想換你既真心」
Live

男主角IQ真係太低

謎底其實唔重要

只要得到條女個心,佢自然就會開估,即使謎底原本對佢不利,但已WFC

你知唔知咩叫毒撚
推啊!
已live
樓主 再唔出文就制裁你

輕輕一推
已live
樓主 再唔出文就制裁你

輕輕一推

變咗特大既
加速
加速

男主角IQ真係太低

謎底其實唔重要

你知唔知咩叫毒撚

我有一半係毒撚,另一半係衝動撚
金牛座雙子底
利申:140IQ,但AA級痴撚線
條女就係響痴撚線既情況下追返黎
女主曰其實我鍾意既係小花
星期一的早餐時間,我們便討論阿明口中所講的出事是什麼。

「出事?」

「係呀,我同佢交換咗電話呀!」

「邊個佢?」龍威問。

「上次自修室嗰女仔?」我問。

「係呀,就係佢!自從上次之後,佢每次都會坐埋嚟問數.....一齊溫書。其實幾好傾嘅,傾下傾下,佢就問我拎電話啦!」

「咪住先,點解我好似乜野都唔知咁嘅?」

「你贏家嘛。」

阿明將整件事的大概告訴龍威,經過龍威的分析,十之有九那個女生對阿明挺有好感。

「突然間,我好怪阿媽點解唔生得我好啲,識數學真係好呀......」我說。

「你唔係心有所屬架啦咩?」阿程問。

「我咪話教小藍數學囉,你諗咩啫。」我說。

「咪傾哩啲先啦,到底我應該點做呀!」阿明緊張地問。

「咩點做,你交換咗未先?」龍威問。

「交換咗。」

「咪有咩好講?」

「重點係佢約我出去呀!」阿明說。

「其實個女仔嘅性格好唔好?」阿程問。

「好呀,好正面陽光,好熱情,同埋好識逗人笑。」阿明說。
「咁你執到啦。」

好性格的女生不是隨處都有,還要那麼主動。

「你地傾咗啲咩?」

阿明將他們的對話展示給我們看。

看畢後,我們都一致覺得:「阿明,你講野真係好悶。」

「點解佢仲會肯同你講野?」

「佢覺得你幽默哩下先幽默。」

他們最後的對話是:

自修女:你中唔中意睇戲?

明:都幾架。

自修女:咁啱嘅!我都中意。

明:哈哈,有緣呀。

自修女:你講野幽默咗!

明;係咩?

自修女:......我聽日放學得閒呀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞