【表白】寫一首情詩畀暗戀女仔,點知佢出返條謎題畀我.....

1001 回覆
1763 Like 19 Dislike
愈睇愈鐘意大佬花
anyway樓豬有冇角色示意圖

我諗唔到佢地同邊個人似樣
二 係我唔識畫畫 (你都見識過)

用明星囉

不過校園青春應該無乜明星carry 到
加速
愈睇愈鐘意大佬花

用明星囉

唔覺得如果示意圖一出,就會破壞左心裡面所諗嘅人咩,每個人FF嘅內容都唔一樣

利申:我隨便講下,勿屌
留名
我鍾意樓主文風
皮已正,新讀者留名
加速
愈睇愈鐘意大佬花

用明星囉

唔覺得如果示意圖一出,就會破壞左心裡面所諗嘅人咩,每個人FF嘅內容都唔一樣

agger
愈睇愈鐘意大佬花

用明星囉

已經FF咗係魯芬
愈睇愈鐘意大佬花

我地幾時有見識過
lm
Lm
加速
Lm
lm
愈睇愈鐘意大佬花

用明星囉

已經FF咗係魯芬

same
F5f5f5
留名
忽然間,我的腦海著燈!我想到了!

我興奮得彈起身大叫:「我諗到啦!」

「周乃生,而家又想點呀?」李老師叉著腰問。

「........」

雖然罰抄是痛苦的,但我想到該送什麼給小藍!

下課後,我趕緊去買周杰倫的專輯,CD店選了很久,我才選到合心意的一張專輯。

是周杰倫2001年9月14日發行的第二張專輯《范特西》。

帶著這張CD回家,我馬上進行我的大計,連夜趕工。

到另一天上課,就是小藍生日前的一天,大佬花忽然對我說:「我幫你問咗啦。」

「但我已經......」想到說來聽聽也無妨,我就再問:「咁係咩?」

「就係咁,其實佢好鍾意一間手作店嘅一個袋。」

「手作店?」

「即係自家製嘅手工品,佢好似睇中個袋好耐,不過嫌貴所以無買。」

「多謝妳呀大佬花!妳簡單係我嘅再世父母!」

「我講埋哩樣你再多謝我都未遲呀。」

「係嘅!」

「佢生日嗰日,我地會去唱K同食飯慶祝,你食飯嗰時嚟送一送禮物畀佢囉。」她再補充一句:「我已經同哂佢朋友講啦。」

「嘩!如果妳係男人我一早咀咗妳!」我激動地說。

「咁好彩我係女人。」
大佬花給了我那間店的聯絡方法給我,我就照著電話號碼打了過去。

「缺貨?咁......即係點?」

「即係暫時香港都無貨呀,對唔住先生。」

「呃,咁聽日會唔會有貨?」問完這個問題後,我也覺得自己是一個白痴。

難得有個希望,又要撲滅它?

我好希望看到小藍開心的樣子。

「其實如果你真係好急好急想要,可以上深圳嗰邊嘅門市拎。」

「深圳?」

「因為我地有啲貨上咗去賣,應該嗰邊未賣哂。」

說罷,那個店員就給了我那裡的地址。

「唔該你!」

這又重燃起我的盼望!

最後就是錢的問題。

雖然幾百塊不是什麼大錢,但對我這種窮家中學生來說.......

我本來想買遊戲機的錢......

我望著可愛的豬仔錢罌.....牠肥滿的身軀、圓潤的臀部......

唉,算,小藍要緊!

我狠下心,帶著我的家產和回鄉證,就往深圳尋袋去!

「小藍生日大作戰!待續!」
送范特西 點唸都好柒
愈睇愈鐘意大佬花

我地幾時有見識過

第一頁
今日雖然有啲忙 但正評推POST仍然會加速寫
自彈自唱一首周杰倫既歌 唔好話小藍 小白小紅都lum到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞