【表白】寫一首情詩畀暗戀女仔,點知佢出返條謎題畀我.....

1001 回覆
1763 Like 19 Dislike
Lm
哎喲不錯喔
唉喲,live了
lm
lm
lm
屌 好撚想睇呀
巴打會唔會係分身黎
姐係墨說/羊sir果啲

如果凍忌廉唔係出緊故我會以為係佢

邊個都好 千祈唔好又凍忌廉 最怕sad end

真係好似凍忌廉

我賭1蚊佢係墨説 佢好似好鐘意姐撚,文筆都幾似佢
利申:墨說fans

覺得有啲似凍忌廉

x2,但佢又出緊忍者故

係都要起最尾嚟返句依吓真係好似。
留名
哎喲不錯喔…這個帖子很屌

留明
D女可能受呢套架喎
真係好似凍忌廉 又係喺每段最後面加個短句
btw 又sad end
這個屌
颳風這天 我試過握著妳手
首詩好浪漫,不過隱弱有陣sad味
btw阿明
F5掣已爛 留名留名
F5
㩒到F5同mouse都爛埋
就黎㩒穿個芒
雖然阿明問了這麼冒犯的問題,那個女生竟然沒有被嚇走,竟然還反問:「吓?真係架?咁勁?係點架?」

到底是施了什麼魔法?

最要命還是阿明真的認真算給她看。

我和阿程同旁看得目瞪口呆。

「到底係我有問題定佢地?」我不解地問。

我想,阿明前世一定做了許多好事,才遇上這麼熱情的女生。

為何我沒有這種運氣?

第二上學日,我本來以為又是平平無奇的一日,打算挑戰第一堂睡到小息時,大佬花轉身,低聲問我:「喂你準備好未呀?」

「準備緊啦,我已經隨時訓得。」
「邊個問你訓得未,我係話.....」她望一望小藍,再極細聲的在我耳旁說:「生日呀。」

「邊個生.....」「砰!」的一聲巨響,原來是我的頭撞到檯面上,咦?為什麼我的頭會撞在檯面上?

「做咩撼我個頭.....?」好痛呀!我肯定我的額頭紅腫了。

「小藍生日呀。」她在耳邊說。

「吓!!!!!!!???小.......小的宇宙,歡欣的宇宙~」我嚇得大叫,幸好我神機妙智,化解一場政治危機,小藍毫不察覺。

「你有無搞錯,你唔知?」

「我當然記得啦!只係我唔知日子過得咁快!」我一直記得小藍的生日,只是我不是一個留意日期的人。

後日便是她的生日?

不行不行,我腦海已馬上開展「小藍生日大作計劃!」方案,目標:送上小藍喜歡的禮物,博取她的好感!

「小花姐,畀啲貼士嚟啦,小藍鍾意咩呀?」我「笑騎騎」地問,自己也覺得自己有點假。

可是這個關頭,出賣自己靈魂也是需要的。

「你唔會諗住送公仔咁老土呀?」

「女仔唔係多數都鍾意公仔架咩?」

「你諗下,個個都送公仔,點會有新意?佢點會覺得你份禮物係特別?」
「說的也是。」我點點頭說。

「一係咁啦,我可以幫你打聽嘅,不過......你差我一餐飯!」

「無問題,一於咁話!」

小息時,我當然聚集他們三人,然後開會討論小藍生日的事。

「眾卿家到底有何高見?」我們圍在走廊旁邊討論。

「無。」

「毛。」

「送奶啦,代表你。」

「喂你地認真啲好無?」我說。

「試諗下,佢應該預咗你會送野畀佢。所以你唔送野,佢咪覺得好驚喜囉,你話係咪?」阿明說得頭頭是道,不過我不會相信他。

「你咪話佢最鍾意周杰倫嘅,送周杰倫嘅野畀佢囉。」阿程說。

「但我估佢應該有。」

「咁你要諗啲新意。」

討論毫無頭緒,只好退朝。上堂時,我又在陷入沉思中,一個人坐在座位上想小藍到底會喜歡什麼。

文具?太小朋友了吧?
公仔,大佬花又說沒有新意。

周杰倫,單是送一張唱片好像又不夠誠意。

化妝品!?女人喜愛化妝品,啊,但小藍是不化妝的。

此時,小藍也是在她座位上,由於我一直盯著她背影思考,因此她剛好轉身過來的時候,便察覺到我正望著她。

我們眼神對接了一秒,我終於明白別人說通電的感覺是什麼,原來當你的眼睛望著她的靈魂之窗,是全身包括心臟都會有一道暖流而過。一秒後,她的目光便慌亂地趕緊移去其他地方,她咬著唇望望地下又望望其他人,幾秒後就轉身回去。

啊,難不成她在生我氣,氣我沒有預備?

她該不會知道我沒有預備吧?

該不會吧?
照舊吧 正評推POST加速
照舊吧 正評推POST加速

如果可以既話我連正皮制都想㩒爛埋
Live 好sweet呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞