【表白】寫一首情詩畀暗戀女仔,點知佢出返條謎題畀我.....

1001 回覆
1763 Like 19 Dislike
加速加速
小藍會唔會係拜金女

唔怪得鍾意周杰倫

結婚要古堡
敦倫要周董
大佬花
留阿待追
愈睇愈鐘意大佬花
anyway樓豬有冇角色示意圖

我諗唔到佢地同邊個人似樣
二 係我唔識畫畫 (你都見識過)

我地幾時有見識過

第一頁

hehe
Lm
LM
樓主寫得好好 加油
Between諗起中學時約過女同學係學校平台表白 前一晚send左勁大段msn比佢 結果都係收卡
又LIVE左
諗返起當年追女神中出故都係咁樣
趁返緊屋企推下先
有無樓豬既示意圖

樓主寫得好好 加油
Between諗起中學時約過女同學係學校平台表白 前一晚send左勁大段msn比佢 結果都係收卡

但盡過力就無悔
有無樓豬既示意圖

男人見到都出水啦 離地故
愈睇愈鐘意大佬花
anyway樓豬有冇角色示意圖

我諗唔到佢地同邊個人似樣
二 係我唔識畫畫 (你都見識過)

我地幾時有見識過

花學姐
有無樓豬既示意圖

男人見到都出水啦 離地故

連登仔普遍都咁嘅質素啦 我算低質
Live
在我們四個之中,阿明是成績最好的人,基本上入大學對他而言,是完全沒有問題,他擔心的是到底要入念哪一個系。

學姐 我想入你個系呀
屌live左
好青春但青春都是充滿遺憾的
終於live左
其實我已經很久沒有去過中國。

小時候,母親帶我回中國時,總是恐嚇我說,你一走失就會被人拐去賣。

不知道是否心理的影響,我望著空曠的廣場,人們的目光仿佛也變得冷淡而兇殘,似一隻正等待捕食的老虎。

我更大力地捉緊母親的手。

因此,這在我心裡就形成一個心理陰影,總覺得這裡太恐怖。

這次單身上深圳,其實對我挑戰挺大。

乘火車,過關後,我來到深圳。

由於人生路不熟,我一開頭便打算坐的士到我的目的地。

畢竟我的時間並不是太多,買完後我便需回到香港,趕在食飯前送禮物給小藍。

她們是在下午到壽司店吃飯,原因小藍要趕在晚飯前回家,家人的規定。

換言之,我要在下午前回到香港,所以時間分分秒秒都很寶貴。

然後,我遇上困難。
當乘上的士後,司機一直載著我走,本來沿路上一直很順利,直到我覺得有點奇怪,就問司機:「司機,福田仲未到咩?」

「福田?我以為你說鹽田。」他用半普通話半廣東話地說。

「唔係呀,我一直都講福田。」

「唉,你講清楚點嘛。」他反過來怪責我。

「我係有講清楚!」

「唉,當我怕咗你,不要嘈啦,現在回去。」

但我明明說得很清楚明白,而且福田和鹽田也差太遠了吧,根本沒有可能弄錯。

根本就是騙錢,騙錢的人太可怕。

下車時,我說:「我淨係願意畀一半錢咋,行錯路唔係我嘅錯!」

我沒有理會他就趕緊下車,心想他會不會追上來打我一身,但他又沒有。

大概因為知道自己也理虧吧。

不過這一來一回,弄得我的時間好像不太夠。

辛辛苦苦終於趕到店舖,小藍想要的袋,是一個斜背的藍色袋,印有船的圖案,其實挺漂亮,不愧是小藍,選個袋也很有品味。

狠下心買完後,我便趕的士回去過關,然後趕回香港。

過程中,我一直望著手錶,時間一分一秒地流逝,我的心簡直就如一隻肥貓在熱屋頂一樣,焦急難耐。

而大家都知道,這個時段過關的人龍不是一般長。

最終,我回到香港時,已經六點多。

我趕緊打電話去找大佬花,希望她們能未吃完。

大佬花卻說:「你會唔會太遲呀,我地已經食完啦!」

吃完?

難道我真的太遲了嗎?

鳥乘風而飛,隨風飛到一個城市。
如果多人推就再加速
Live 左 推
1000正皮加更
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞