屌哂你班無睇蒙面法內容仲要自high嘅傻仔

463 回覆
2112 Like 47 Dislike
唔明點解咁多人好似看透世事咁
如果要計算不如收皮啦好嗎?就算和理非今時今日上街都預瀨嘢㗎啦,班狗冇差別攻擊同拉人,你有冇罩都走唔甩㗎啦
唔係話分化
但見到咁多人係度話咩真革命就好笑
到時只會更少人敢企出來
有時唔驚得咁多,條氣chok撚住理鳩佢
暴動罪都坐十碌, 加多條罪冇乜意思
呢條法係嚇窒和理優多D
(好重要有片)沙嘴道同龍翔道十五米外距離瞄向示威者開三槍,不過好彩唔中
https://lih.kg/1615983
條條例係完全針對示威活動, 只要你有犯法+蒙面, 你就加多條罪. 點解對家要咁做? 因為咁就可以解決其中一個出街戴面罩就犯法嘅憂慮

狗話你犯法你就係犯法,應該得藍絲會覺得自稱出街就可以倖免
返屋企=驚比人拉
噤大家要訓街
一早話撚咗仲麻包袋就可以解決一切問題
其實無人支持通過呢樣野
係支持佢繼續講 助燃呢場抗爭
擺明,蒙面法絕大部分情況下根本執唔到法,純粹用黎開路

今次其實係賭一鋪勁
我要攬炒!
唔駛擔心緊急法
因為緊急法=攬炒成功
係蒙面法呢個位要諗諗
廢除急緊法
部分人嚇怕左 呢個一定
條條例係完全針對示威活動, 只要你有犯法+蒙面, 你就加多條罪. 點解對家要咁做? 因為咁就可以解決其中一個出街戴面罩就犯法嘅憂慮, 我方又少個point去說服大眾呢條條例嘅合理性. 最重要係呢條條例對商業可以話係0影響力, 你話係用緊急法黎對動就有影響? sorry佢講到明其它緊急法內容唔會用, 即係話實行完都唔會影響一般生活, 完全純粹係打壓你嘅自由

重有人會信呢個政府
當初夠話十月一號前有信心平亂啦
最後咪搞到70周年外國報紙頭條一份都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞