屌哂你班無睇蒙面法內容仲要自high嘅傻仔

463 回覆
2112 Like 47 Dislike
想殺人 佢哋
咪係
十一政府定性咗暴動果日咪一樣有唔少和理非出咗去企後排幫手

要深思熟慮
[國際戰線] 翻譯香港人既故事俾外國人聽
https://lih.kg/1616277

「We Are HKers我地係香港人」希望透過網站同各大社交平台,將香港人既故事、感受同對未來的盼望宣揚開去,等大家都知道香港係一個充滿活力既地方,而唔同背景既香港人亦正正因為對呢個家既熱愛而聯繫起來。

Website: https://www.wearehkers.com/
TG: @wearehkerrs
FB: @hkersweare
Twitter: @hkersweare
Instagram: @hkersweare
Pinterest: @hkersweare
Reddit: u/hkersweare
有犯法+蒙面
無蒙面+隔離有非法集結
無蒙面+突然宣佈非法集結

淨蒙面 = 犯法
根本無分別。

你出街, 街上有非法集結, 你路過已經可以比人拉。同依家有分別嗎?

佢只係變相軟性戒嚴。
講真, 佢咩都唔做, 淨係日打夜打已經愈來愈多人嚇怕。做啲咁嘅野只係做比上面睇, 合理化一切實際戒嚴手段。
好多on9以為睇得好開 根本唔應該講笑
push
有危又有機喇,我對依家既和理非有信心,就算你蒙面法我都唔覺得有咩影響,反而會迫出左黎既和理非克服打狗依個心理關口
再攰都要頂住!
龍門真係任佢搬,咁賤格嘅政府同建制狗都有! 立左蒙面法一定少好多人上街!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞