屌哂你班無睇蒙面法內容仲要自high嘅傻仔

463 回覆
2112 Like 47 Dislike
暴動門檻都夠低
要告有幾難
反而過左既我真係恭喜佢,正式攬炒
搞清楚好冇...
和理非係睇有冇不反對通知書啊...
唔係睇有冇蒙面法啊...
有不反對通知書.. 遊行唔係犯法..
唔使蒙面... 班和理非咪出黎囉..

邊撚個帶錯晒 D 風啊...
咁可以點樣唔俾佢用呢一次?
林奠出黍講一句,就已經係
去都去唔到咋
依條條例 對今次運動影響未必真係好大
但萬一 萬一有下次 就唔知個影響會幾大
佢係要用緊急法你又有得阻止咩⋯⋯係唔係都照出架啦
Exactly
Feel 到好多5毛想帶風向
吹話蒙面法/緊急法好得人驚

其實成個運動其中一個主題就係攬炒
柒婆立緊急法=目標達成
支共可以攬住香港一齊死
tui
玩撚到底囉
要退縮都係人之常情

Some people move on
But not us
If we burn, you burn with us
推左先 入多條10年好撚癲
佢出左緊急法你有得阻止? 你以為出多黎幾次反緊急法佢就真係會唔推?
傻啦, 就算依家有不反對通知書一開波5分鐘後就藍旗你吹得佢漲?
佢推緊急法=真攬炒
基本上依家次次示威遊行都犯法架啦,
咁合法蒙面地犯法 同 唔合法蒙面地犯法,
除左多條charge 外,仲有乜分別?
和理非係要驚既,就算蒙面合法都唔會出架🤷🏻‍♂️
咁既然身處一個非法既集會,
仲要去守佢蒙面犯法既規條?可以減刑啊?
我唔太明有乜好嘈。
最後想講就算立唔到蒙面法,
政府見示威持續,你估佢唔會再推惡法再企硬咩?
其實實行蒙面法 唔會好大影響到經濟咁
又唔係要宣布出回血劍
屌佢老母 最高十年傻撚左? 龍門任搬
推!
法例已經唔再係重點
唔好自high, 時刻戒備
可以點阻?
好多法
其實同衝紅燈一樣, 拉到同拉唔到嘅分別
只係非法集結可能你可以拗話自己街坊路過乜都冇做, 班狗有時stop and search完都會照放人
但係到蒙臉法一過, 基本上你有個罩係身佢都拉咗你返去先, 告唔告得入係一回事
到時和理非只會越嚟越驚唔敢出
----
當然另一個可能係烏克蘭咁全民暴動/全民蒙臉去挑戰極權, 但好老實講我對香港信心唔大
d人只要覺得唔影響到佢就會算數
冇咗大量街坊/和理非掩護, 到時場運動真係係咁先

所以無論緊急法, 定就咁呢條蒙臉法都唔應該比佢話過就過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞