屌哂你班無睇蒙面法內容仲要自high嘅傻仔

463 回覆
2112 Like 47 Dislike
入紙JR質疑緊急法違憲,不過法律程序一拖就隨時搞你一兩年
但蒙面法真係會減少左和理非的人,個人認為要維持和理非的信心,18區區區有集會係最好,因為在自己個區集會,大家要撤都會容易
Push
你估d人唔出黎係驚犯法咩?驚冇車走炸
蒙面法只係頭炮,緊急法先係重點,佢動用左權力就無限大
當初冇不反對通知書都係咁講,結果?

而家進入師奶廢老都會𨳒狗會𨳒政府嘅年代,大家都講會保護年輕人而盡做,而你哋走去擔心一條會攬炒嘅法例。

究竟你哋明唔明攬炒係點解?
當然我哋有更多不利因素啦,但佢哋一定會更傷囉。更少人會消費,外資慢慢走,地下組織更多等等
香港人加油
今次唔同,蒙面法是十年,只要你蒙面就要坐十年
蒙面法一通過政府就批晒和理非遊行,最好過百萬人上街set晒高清cam,之後慢慢清算你地,唔好以為和理非就你4事
好老實講啦
一直冇不反對下仲出既和理非 佢地唔驚係因為if乜都冇做的話 可以隨時變身做無辜市民 俾狗截都唔怕 一直戴住罩又唔怕俾人影相篤灰
而家立左法 佢地無左個罩真係唔敢出
呢個就係之後會發生既事實 你地唔信我都無法

政府唔係傻的。
無不反對三人以上集會都即刻拉得
又唔驚?
乜野叫出街戴面罩就犯法嘅憂慮
無錯,我老媽子係其中一個, 612仲肯出黎,再亂就唔出
咁點解驚冇車走? 咪又係犯左法驚俾人拉
我都見到重點係呢樣
屌得好師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞