屌哂你班無睇蒙面法內容仲要自high嘅傻仔

463 回覆
2112 Like 47 Dislike
估唔到個風向完完全全無視哂蒙面法嘅嚴重性, 到底你地有冇睇過條條例架. 對家明顯係想試下香港人大眾嘅底線呀

條條例係完全針對示威活動, 只要你有犯法+蒙面, 你就加多條罪. 點解對家要咁做? 因為咁就可以解決其中一個出街戴面罩就犯法嘅憂慮, 我方又少個point去說服大眾呢條條例嘅合理性. 最重要係呢條條例對商業可以話係0影響力, 你話係用緊急法黎對動就有影響? sorry佢講到明其它緊急法內容唔會用, 即係話實行完都唔會影響一般生活, 完全純粹係打壓你嘅自由

實行蒙面法嘅結局:
1. 更多和理非會驚左, 101雖然6區都多人, 但加埋肯定唔夠200萬人. 點解? 因為有班人係真係包袱大到驚死, 你睇下每次行動有幾多冷氣軍師就知蒙面法一實行, 只會有愈黎愈多人淨食花生唔做野. 行動派嘅人愈少, 場運動即刻收皮

2. 少左人出黎勇武嘅機會就愈少, 結果政府就會知道大眾嘅底線去到邊, 原來唔係完全受軟唔受硬架喎, 促使政府有更大信心去推更多無理法案, 最後唔好講勇武, 連你普通發下聲佢都比個莫須有你.

呢次蒙面法係政府試水溫嘅技倆, 你地問心有冇信心呢條法例一出, 再可以有多200萬人出黎反? 細心分析完之後我夠膽講我無, 因為條法例係好明顯避開哂一般大眾最關心嘅焦點, 再陰d咁打壓你嘅自由

估唔到你班人仲夠膽係度搞gag話"好耶, 實行左有革命睇啦", 咪撚on9啦, 你地用呢種心態想吹風搞革命? 唔好累撚死d手足啦.

咪撚再自high啦, 拿拿聲準備對抗呢場新戰役啦
今次根本比逃犯條例嚴重, 因為佢係陰d陰d咁打壓你

各位, 香港真係無得再輸啦, 咪撚再自high啦
重點係緊急法
所有法例一秒即過呀

乜撚野陰D陰D
行會一秒立法要你一日屌廿次閪你都要屌呀
仲有你地咪撚再講話咩過完蒙面法之後要點玩. 邊有人未打仗就諗定輸左嘅對策架, 成個風向根本錯撚哂
訓咗幾耐
九月打後有幾多次遊行有不反對
無不反對已經係非法集會
和理非一樣照岀
重點係緊急法
所有法例一秒即過呀

蒙面法未係重點
重點係緊急法
咩係緊急法, 特首簽個名就可以過到法例
香港法例係要立法會審議
大家612衝得咁辛苦為咩?
依家林鄭唔洗經立法會, 佢想點就點
成個運動層次已經唔同左
訴求係反緊急法, 反獨裁政權
攬炒坐係屋企無用架, 出黎革命
你有猜睇內文, 陰D嘅意思係佢條法例內容係避開哂大眾焦點, 根本係為港豬度身訂造, 你仲有冇信心可以拎到更大嘅社會反彈?
根本就係
而家係要立法前阻止佢
一過蒙面法 即刻少一大堆人
唔明點解冇乜反應
無錯 緊急法先係重點
用得一次就有第二次
搞個200萬人和理非蒙面大遊行
根本好多人又懶睇料

只係活在幻想中

又唔肯裝備自己

笑人唔讀書
自己都一知半解
咁我又問下你九月打後仲有冇真係過到100萬人嘅示威? 唔好講100萬, 70萬呢? 無可否定200萬入面有部份人係好撚易驚
Hongkongers, are you ready to be the Ukrainians?
你有計阻?
[和理非入]只要有心 人人都係物資站,和理非係時候進化做輔助兵
https://lih.kg/1615420
你都on9
佢要行緊急法,會都唔洗開

你係咪諗住殺晒成個行會成員先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞