[MiniCooper][第一個post]入黎交流下啦

448 回覆
9 Like 3 Dislike
睇緊二手mini
如果上架有冇咩車房係熟mini?

我昨天去換油果間,佢整好多mini 尋日見到有3部

咁好生意 想walk in上架咪等好耐
睇左一部cooper s幾靚仔
但車主啱啱先換左油底𠲜口
好驚漏油問題
繼續睇多幾架先
其實mini懸掛係咪真係咁硬?
其實mini懸掛係咪真係咁硬?

睇型號同埋睇吓同咩車比較
睇緊二手mini
如果上架有冇咩車房係熟mini?

我昨天去換油果間,佢整好多mini 尋日見到有3部

咁好生意 想walk in上架咪等好耐
睇左一部cooper s幾靚仔
但車主啱啱先換左油底𠲜口
好驚漏油問題
繼續睇多幾架先

咁你搵果d 咩hkia 定ai $1400公價上門驗(佢帶唧唧起架車)
Pish
你地入開咩油
之前esso smile 卡 1.12/km
依家shell -2.35 1.16/km
10年 country man
想問下200X 年clubman 仲買唔買得過
P仔想買二手mini有咩要注意?
50k樓下有無得諗?
50k樓下有無得諗?

無特別野注意,上架check 車,無咩大問題就去馬

50k下一起有,睇你要咩版本,最好買棍,死少板波箱,06年前自動波箱聽講易出事

之後預返3個月內換偈油,波箱油,水箱水喉
呢到加埋6千左右

之後開心安全駕駛
50k樓下有無得諗?

無特別野注意,上架check 車,無咩大問題就去馬

50k下一定有,睇你要咩版本,最好買棍,死少樣波箱,06年前自動波箱聽講易出事

之後預返3個月內換偈油,波箱油,水箱水喉
呢到加埋6千左右

之後開心安全駕駛
有咩理由F55成日俾洗車鋪當係中型車架

因為多左2道門

咁club/country 會唔會變大型

下次問佢係用咩標準 有咩理由F55(非S)同F56都係Under 4米長
一個當小型 一個當中型?

如果咁講Clubman係六門車係咪要收貴啲?開篷冇頂係咪收平啲

BTW leave name learning
R56係咪2011年開始facelift過?有啲咩分別?

以前渣英國mini one r56

11年前中控灰白色主色,11年後全黑
車尾倒車燈轉左去中間霧燈擺埋一齊

其他唔知

下次問佢係用咩標準 有咩理由F55(非S)同F56都係Under 4米長
一個當小型 一個當中型?

如果咁講Clubman係六門車係咪要收貴啲?開篷冇頂係咪收平啲

BTW leave name learning

因為我去做啲cheap cheap coating,但細車1680,中車2080
咁我咪好唔抵
最後中位數收1880

咁club/country 會唔會變大型

我估f55好多鋪頭仲當左係countryman

其他唔知

呢排試車
一坐落去就覺得好唔同但又講唔出係乜野改左
啲制嘅擺位又好似一鬼樣

Ching 揸one覺得力水如何,個籠得唔得
我試緊s二手盤,見到同一價錢可以買新2年嘅non s或者one,攪到十五十六

其他唔知

呢排試車
啲制嘅擺位又好似一鬼樣

我試緊s二手盤,見到同一價錢可以買新2年嘅non s或者one,攪到十五十六

我英國one係可以自訂options...所以我雖然話係one,但內裝其實同香港cooper s無分別
不過只不過因為果陣新牌,所以要搵一部最低馬力既車出保險(不過一年都要30000HKD )

One我果陣覺得力水ok啦,係英國我有時都渣到110miles, (170公里)香港我覺得其實one都岩岩好

呀,仲有11年前個呔盤好似比較灰白色,11年後又係轉左全黑
如果買countryman 係咪至少要買cooper 好d, 唔好買one??
留名

其他唔知

呢排試車
啲制嘅擺位又好似一鬼樣

我英國one係可以自訂options...所以我雖然話係one,但內裝其實同香港cooper s無分別
不過只不過因為果陣新牌,所以要搵一部最低馬力既車出保險(不過一年都要30000HKD )

One我果陣覺得力水ok啦,係英國我有時都渣到110miles, (170公里)香港我覺得其實one都岩岩好

呀,仲有11年前個呔盤好似比較灰白色,11年後又係轉左全黑

啱啊!中控駄盤都係黑色!所以我一坐入去覺得靚好多
如果買countryman 係咪至少要買cooper 好d, 唔好買one??

No la, one 你唔係飛無問題架, (除非坐4個男人)

睇個人需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞