[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (45)要執一執第一頁

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
收你Touit sigma
24.8大把人接啦
咁gimbal有咩推介?最緊要輕便D,拍片,比6400用。
我知6400 AF做得好D,但無左IBIS。

想問你,6400拍片既畫質同6500比較如何?
我係YouTube睇D比較,又覺得有防震都幫助幾大,唔算好雞肋。
普通gimbal應該差唔多
個人覺得冇乜分別, 可以再問問其他Ching意見。

AF我覺得完全兩回事, a6500要按先對到焦, 要多按一個制先做到眼控, 接實多一個製先做到眼部追焦, 而a6400會自動追面同眼, 半按快門就做到眼部追焦。

至於拍片上, a6600有拍片自動眼部追焦, a6400同a6100只可以追塊面, 呢個係主要差距同值錢既地方。

不過個價錢太高, 俾多dd已經可以買畫質更好既a73, Ching要諗諗呢點。

終於痴左 一睇好似鏡頭杯 如果有出真係鳩衝買
因為我主要想拍下面呢類片,咁6400個AF功能對我係咪唔太重要呢?
https://www.youtube.com/watch?v=fb8J9fL8Z5Q&t=229s
如果長期日光,我會選擇osmo pocket or 電話上gimbal
64 61都有eyeAF喎
講緊拍片啊Ching, 6400 6100拍片冇眼控 real time tracking
d 人9up 唔洗本

一次放#1 唔洗估估下
On9左唔洗理我
有冇人開左anti flicker會影響連拍?
我想痴機
想帶相機出去但又驚比狗沒收扣查
幫手做哨
我之前72+b85用得好happy
我估你用唔慣個焦段姐
我都有出去影相,希望影到popo罪証
早一兩個月無查得咁緊我都有帶
但最近真係唔敢
我會揀dji ronin sc/ 智雲webill lab
帶支長焦距,唔好上前面,搵靚位影鳩佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞