[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (45)要執一執第一頁

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
收 sel 1018 有意留 tg
Or 其實差不多焦距既鏡 比 部a6400用
Sony 冇現貨咩?
有無師兄放rx100m5/m5a??
遲下去影雪景 極光諗住入支廣角,睇中tamron 1728 f2.8, 除左呢支仲有無其他平玩選擇
最平已經係1728, 但你要有貨先買到
整光最好光圈大d,易d影
問左最快12先有😵
Samyang 18 2.8 點睇呢支?
有wide買wide
Laowa 15 2啦
我見冇乜人出評測
想問下大家用邊隻叉電器
NP-FZ100

想係TB 買好唔好?
用緊kingma 不錯
我用ravpower
用緊Nitecore USN4 Pro,可以check埋粒電得唔得
我用緊,畫質不錯,可惜貴
+1
請問一下
用緊A73 24105G F4略嫌太重
Tamron 28-75又冇咗24唔夠wide
宜家買2470Z F4會唔會好不智
我覺得唔會 2470二手好平可以粗粗地玩下
預算9000$
買A6100 + sigma 50F1.4. 定. A6400. SEL501.8

for. 旅遊同動漫節用,影相佔九成

本身有A6000. sigma 30mmf1.4. 同 SEL1650F8 G. kit

定係淨係買鏡就算.
有冇推介去邊間買
準備買返部a73
前排figure到貨,拎完緊係即刻影低紀念,
但set極白平衡 都係唔係咁準,一係太濃,一係偏淡. 新機會唔會好啲HDR?
用過Sel50.8oss同埋sigma56.4,唔拍片就sigma,拍片就sel,冇oss手持拍片會差好遠,但影相sigma 立體感會好好多,全開sigma 畫質比較好

比我係你,拍片會用kit,影相用sigma56.4+30.4

6400同6100如果差幾舊就買6400,差接近4位數我會寧願買6100

6100/6400白平衡好左,自動白平衡應該夠用,對焦好過6000

你都換機買鏡la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞