[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (45)要執一執第一頁

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
一定係30.4
整體質素高一個level
完全冇後悔
咁輕一定挽得好舒服
挽你地老母
挽你地老母
唔該巴打們報料
琴日訂左
同埋好少鋪送b+w
仲要有行貨貼紙
我自己都未訂
想睇定d
不過3199其實都無咩投訴
今日會公佈A9II。。。。
唔知有無人會入手 (A9二手係時候了🤣🤣)
a9 2手都怕內傷
a92 機能令人期待,但業餘用家哪有錢
其實A9先唔會點內傷..
全都用電子快門.. (機械得5fps)
大把葉sir 鬼機
部A92 spec.都幾令人失望
最快8/10 到貨
share?
挽你老母
a9ii嘅spec咁hea 真係用嚟應對日本奧運
R4 SD write speed 150MB左右
照3代機慣例A9II應該都係咁上下速度

但對家已經用緊XQD, CFAST極速清cache
佢個網contax 張product 相係我貼完send 比佢
估唔到佢會真係羅黎用
正式宣佈Sony成為擠牙膏新霸主?
班Pro User想要粒30+MP的Sensor佢竟然唔放出黎...
暫時睇呢個Spec基本上呢部A9II只係A9的小改進版... 情況比當日C記5DIII換5DIV一樣或更差
(我識唔少攝影師就係因為5DIV而轉用A7RII)
以呢部A9II初步睇,真係好難叫人轉會(甚至話A9升上A9II)

除非呢部機會好似A7RIII vs A7RII在其他技術上有大突破... 如果唔係CN記下年一出1DXIII同D6,莫講話叫人跳糟轉S,S轉番CN都有可能

不過而家都係初步睇,唔好比我最衰地講Sony留左部A9R下年一二月出,到時真係大家一路小一路課金🤣🤣
入到奧運場邊
雖然你連拍快過人,但過多一陣
你係度等清cache
人地就繼續啪啪啪
有啲想年尾入部A7R4 (而家用緊A73)
但好似見無乜人用咁 有人用完又話同R3相差無幾唔值呢個價
係相差的地方你有無需要

我知高像素嘅好處
不過係想了解下R3同R4個差距點啫
(不過應該都係會買R4, 始終追新唔追舊)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞