[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (45)要執一執第一頁

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
放2875 行貨 極少用 有上3m保護貼

https://t.me/policehamkachan
老虎唔比買..
放Samyang FE 18mm & B + W filter.
原價3199
全新未拎貨, 今日可以拎.
https://t.me/kelvintam
A7iii 有冇機身貼可以介紹
新手想問下之前用canon 拍timelaspe會自動變mp4
但而家轉左sony 發覺拍完timelaspe只係一張張raw 咁應該點搞?
係咪要俾錢買lightroom果類software搞?
本身用開capture one
有得自動拍做mp4的 要用s&q mode
追求細節 = lightroom + lrtimelapse + pr/ae
我都係是旦淘寶,等佢唔好花
想去細舖買a73既話,price.com頭幾間係咪都信得過
都係life guard...
有冇邊間鋪係黃
聽日感謝日想買支batis

好撚輕
相!!!!
追下post啦
又唔講幾錢
平既就淘寶
靚既去life+guard
自己用過life+ 一年後撕左出黎部機全新咁制
至於淘寶就平d 未用過 自己決定
就好似要b+w定係hoya分別
幫你推

巴打可以試下一換一大法,例如賣支2000鏡同時入支3000既,下次賣呢支3000同時入支4000,每次加少少入支新鏡唔係好覺眼

到支鏡去到咁上下價錢,可以試下一分為二,eg 賣左支一萬既鏡,再買返兩支5500,老婆問起點解多左支野,你話呢兩支加埋都唔夠之前嗰支貴

申利,今日又換左支新
我都有2875,去旅行係好方便嘅不過啲散景認真麻麻嚟緊去日本都係帶24gm同55.8算
我去台北諗住1635 同55.8, 不過我諗可能長插1635
散景入電腦set preset搞搞佢就算啦。。。
睇你影乜
2代冇joystick, 對焦慢會追唔切
建議入3代
散影wor...啲二線性點執
想問 batis 1.8/85 vs Sony 85.8 大唔大分別?
請問有冇圖可解毒
其實點解叫解毒
睇完唔係既加想要咩
我遲d 去重慶
目前有contax 24-85 &70-200

諗緊超廣角帶用m43 定買支16-35/f4好
1635f4 啦

16-35做緊15890
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞