iPhone 11 用家討論 (3)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
冇錯勁撚on9 我由iphone2G用到今日
專登講話一樣setting
講句黃mon都要比人問Night shift? true tone?
真心on9
有冇人用完wtsapp傾完電話中bug face id 用唔到
s10換11 值唔值?
你喺呢個post問個咁嘅問題
我由s10換11pro,值得換嘅
唔多用長焦嘅換11都爽
但唔知邊到買最平
trytry開色調 tune返d色變正常少少
唔洗咁煩,宜家開始儲定錢,粒電唔掂就拎去換電,又或者一年後換機。
我想問爆咗玻璃去華風同去Apple store價錢有冇分別?
我都係
之前仲以為係自己錯覺
原來咁多人都係咁
咁即係唔係奶野啦
根本11似係咁
無知就係咁可怕
分分鐘其實佢地都係黃mon/陰陽mon
只係自己睇唔出,無比較就當無事
去過士多試過曬11,11pro同pro max,主鏡全部近距離都矇,全部都一鳩樣
pro有tele鏡,可以用tele影近野,但11冇
麻煩晒巴打既測試
原本仲諗住過幾日去士多試下
咁即係硬件局限而唔係壞機與否既問題
可以死心接受
其實關咩事 呢個唔係只係焦距問題咩
iphone6s 鏡頭焦距29mm
iphone 11 主鏡頭焦距 26mm

你覺得6s 影近野清啲只係佢焦距長啲
放大咗個畫面 所以你先有錯覺覺得佢影得近啲
iphone 由xs開始轉咗做26mm好耐啦
想問下,新機到手,佢逼我更新13.1.3
然後呢個畫面係咁轉
乜更新要咁耐架咩?
定佢同時download 緊我個iCloud backup?
幾時先有第2 水 ??
忍唔住去士多入左個18w charger

26分鐘由 31%上到74%

番唔到轉頭用龜速祖傳5w
主鏡頭用人像mode影人,用相簿揀經WhatsApp send會彈app,但就咁開WhatsApp send同一張相係冇事,有冇人知可以點搞
**人像mode影景係冇呢個問題
我都覺得放大似油畫
同埋耀光問題都幾嚴重
最嬲係去完天才吧話鏡頭入塵,佢換左個鏡頭俾我最後d塵仲係到
我同藍精靈講,佢話再整就會俾翻新機我
我見唔影響影相就算鳩數
有冇人分享ip11 一日唔打機 只用social app 電量圖?
想考慮入手
Note10+換11值唔值
唔值
好 對上果部用過既iphone已經係7 諗住體驗返
Pro max又太貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞