iPhone 11 用家討論 (3)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
想請教一樣野

兩部iPhone 11,各自send相同片比對方

個畫質差到好似幾年前既機咁,之前用iPhone 8 同An機都唔會咁

係咪有野set錯?利申拍片用4K 60

都試過用個招up上iCloud 再send檔案原file,係做到超高清

但咁樣好麻煩

會唔會係用line或者其他會好d
而家係WhatsApp
Whatsapp
Airdrop啦
Whatsapp好似會壓縮檔案
正解
第一日用WhatsApp
因為之前真係唔覺得咁嚴重,咁大家有無話用其他app send 會清d?
airdrop
WhatsApp/ telegram send原檔
6s想轉,11定11pro個mon靚啲?
毒撚唔多影相,如果睇個mon同其他嘢,11 pro嗰2000幾值唔值得比
一定Pro靚
分期話就俾喇
外形個框都靚幾條街
屌 ... 一睇到係用whatsapp , 真心覺得弱智
如果你一定要買新機, 咁我建議你買pro 啦, 各方面都ok 值嗰價嘅

如果唔一定係新機, 其實XR 性價比會高D

你可以上youtube 睇下人地D 片比較下
遲d會過台灣旅行,想問港版台版(esim)邊個好啲?
想問ip11錄影果陣有冇夜間模式??
iphone 11 is beneath my expectation.
XR抵玩過11?
因為XR 設計係單層底板, 散熱快D, 電會襟用D
相反11 係三文治底板, 好易變暖蛋

當然都要睇你追唔追求影相質素啦, 11有wide angle, 夜攝又好D, XR 得單鏡咋!

你可以爬下文睇其他巴打報告
好煩 本身用緊IP6 UP左12.4,
買左11 UP左13.2 之後用電腦回反出廠
想資料轉移..打哂AD卡左係正在準備傳送... 點搞
我都係咁,上連登睇左先解決到
On9 apple
好明顯未optimize
等隻game update 啦
有冇人有辦法屌柒cmhk快小小攞到機
iphone 11 is beneath my expectation.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞